Foto styling portfolio: fotografie, styling, visagie

De portfolio

De portfolio is een van de belangrijkste criteria waarop een stylist wordt beoordeeld. De klant is degene wie bepaalt of hij wel of geen zaken met een stylist wil doen. Een van de manieren om te beoordelen of het een ja of een nee wordt, is door te kijken naar de portflio.
Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn o.a. de mogelijkheden van de stylist: is de foto (styling) van genoeg kwaliteit? Is het mooi afgewerkt? Daarnaast is smaak ook erg belangrijk: weet de stylist goede keuzes te maken? Als de foto’s passen bij wat de klant wil, dan is het alleen maar mooi, want op die manier is de kans groter dat de stylist een foto kan stylen die exact in de sfeer is van wat de klant precies wil, plus dat de stylist daar meer ervaring en affiniteit met een bepaalde sfeer zal hebben.

– Ichi go, ichi e II

Ichi go, ichi e is de naam van onze meubellijn. Net als bij interieurs wordt er eerst een schaalmodel gemaakt om te kijken hoe het materialiseert, voordat er proefmodellen op ware grootte worden gemaakt.

Alles is handgemaakt, de vloer bestaat uit houten latjes om de verf mee te roeren. Voor het meubilair is overwegend karton gebruikt, beschilderd met 2-3 lagen acrylverf en ca. 3 lagen vernis om de meubels glans te geven. Het overige houtwerk is gemaakt van balsahout, wat erg makkelijk is om te snijden. Het portret aan de muur is een zelfgemaakte foto in Parijs.

Voor onze model Valerie is er gekozen voor trendy make-up met smokey eyes. Niet te zwaar, maar genoeg om een statement mee te kunnen maken.

Het idee was dat zij als een godin uit de klassieke oudheid zonder oordeel zou neerkijken naar wat wij als menselijke stervelingen hebben gecreëerd als zijnde schoonheid. Wij hebben dus verschillende gezichtsuitdrukkingen gefotografeerd, waarvan deze het meeste dynamiek en interactie had met het interieur…

Colofon:

Fotografie: Matthew Song Loong
Assistentie: Pavel Danel
Interieur Ontwerp: Matthew Song Loong
Styling: Matthew Song Loong
Model: Valerie Boersma
Visagie/hair styling: Alexandra Letková
Met dank aan: Akademie Vogue, Gina Feduzzi, Lenn Aarntzen, Elvira Korsten, Jesper Davelaar (foto 1), mijn toenmalige vriendin die anoniem wil blijven en Gerrit Rietveld en Le Corbusier voor hun inspirerend ontwerp!

– Zalushka

Zalushka fotoshoot Deze fotoshoot is geïnspireerd door de Russische folklore: Rusland werd altijd als een getraumatiseerd meisje gezien die door de prins gered moest worden. Een van de bekendste sprookjes is natuurlijk Assepoester, ook wel bekend als Zalushka.

Kortweg is het een mooi meisje die altijd hard moest werken, maar toch altijd goede hoop had. Als beloning hiervoor mocht zij één nacht als beeldschone prinses naar het bal van de prins gaan. Na een onvergetelijke nacht met de prins werd de betovering echter verbroken. In deze fotoshoot is Zalushka op zoek naar deze prins. Enigszins meewarig naar die ene nacht waar iedereen niet eens naar had durven dromen…

Zalushka fotoshoot Het oorspronkelijk idee was begonnen door Elvira Korsten van Maid of Make-Up, zij wou iets in dit teken doen. Voor het conceptueel kader is er dieper onderzoek gedaan op het gebied van Russische folklore, waar het eigenlijk voor was bedoeld en hoe de Russische lezer/luisteraar er tegenaan keek. Met dat in het achterhoofd werd de fotoshoot gedaan. Net als in Russische folklore wordt er vaak gebruik gemaakt van een natuurlijke, bosrijke omgeving.

De kleding is door Elvira zelf ontworpen: elegant en kleurrijk, net zoals de Russische prinses.

Colofon:
Styling: Elvira Korsten
Fotografie: Marco Knies
Visagie: Maid of Make-Up
Assistentie & conceptvorming: Matthew Song Loong
Model: Janine Kollen
Met dank aan: Janines moeder

– Artemis & Gather ye rosebud while ye may

Gather ye rosebud while ye mayDeze twee fragmentfoto’s werden op twee verschillende lokaties geschoten, beiden geïnspireerd op werken van anderen. De een op de schilderij van J.W. Waterhouse: Gather ye rosebuds while ye may, of ook wel: “Pluk de rozen nu het nog kan”, en de ander op de Grieks mythologische godin Artemis, de godin van de jacht. Met deze twee beelden als vertrekpunt, gaven wij er een eigentijdse draai aan, met het oog op esthetica, dat in de visagie ook wordt versterkt. Als model zochten wij iemand met blond haar, zodat de lichte uitstraling (van de zwaartekracht verheven) kon worden versterkt.

Het mooie van deze fotoshoot is dat deze kon worden gedaan met een meisje dat nog op de middelbare school zat. Eenmaal op de juiste manier omgetoverd werd ze een prachtig model die de gemoederen niet ongeroerd laten.

Om de saaiheid en voorspelbaarheid te doorbreken is er altijd gekozen voor een (lichte) asymmetrie voor de nodige spanning in een afbeelding.

Artemis na de jacht

Colofon:
Styling: Matthew Song Loong, Simone Buijnsters
Fotografie: Jeroen Vonk, Linda Mook (assistentie)
Visagie: Maid of Make-Up
Model: Marian van Kampen
Met dank aan: Harry Karel van Memo Projectinrichting, Hoorn
en het vriendelijke echtpaar wiens kas wij even mochten lenen voor deze gelegenheid!

– Mode styling fotoshoot voor modetrend voorjaar/zomer 2010

Fotoshoot fotoDeze fotoshoot was gebaseerd op de film The Imaginarium of Doctor Parnassus. In deze film is er een scène waarbij een onschuldig meisje verleid wordt door de duivel. Met dit als vertrekpunt in het oog, werd er gekozen voor iets duisters, iets hels. De helse uitstraling werd vooral door de sfeer van het interieur bepaald: donkerrood en oranje, alsof je in de hel zelf zou zitten. De grond is enigszins surreëel gemaakt met plastic als terugkoppeling naar de vuilniszakken van de film. Tevens werd voor een model gekozen die een elegante en stijlvolle, doch duistere uitstraling had.

In deze foto staat de vrouw op het punt om op te staan: haar benen zijn opgetrokken, haar linkerarm pakt accepteert de hand van de duivel en pakt het met kracht, dat is aan haar spieren goed te zien. Haar rechterarm duwt haar als het ware omhoog. Het is een bewuste daad, omdat zij ook daadwerkelijk in de camera kijkt: men ziet haar en zij kijkt terug zonder enige vorm van berouw. Eigenlijk lijkt zij een beetje geheimzinnig te glimlachen. Het geheel is erg dynamisch opgezet, mede door de contraposto houding van het model: de schouders en de bekken/benen hebben een tegengestelde houding: de rechterschouder staat voor, maar de linkerbeen ook.

Colofon:

Styling: Matthew Song Loong, Simone Buijnsters
Fotografie: Lars Keppel en assistenten
Modellen: Valerie Boersma, Semo
Visagie: Manon Meijnders
Met dank aan: Lenn Aarntzen, Gina Feduzzi, Akademie Vogue

– Interieur styling fotoshoot voor interieur trend 2010

Interieur van tafel, lampen en vloerkleed in miniatuurBij deze fotoshoot was het de bedoeling om enige interieur trends van 2010 uit te beelden. In dit geval ging het om de trend van de grote lampen, harige tapijten en onafgewerkt hout. Als verhaal werd gekozen voor de Baron von Münchhausen, omdat deze bekend staad voor zijn extreme verhalen. Op die manier was het mogelijk om de fantasie de vrije loop te laten gaan, wat het creatieve proces alleen maar kan bevorderen. Als inspiratiebron werd gekozen voor de wintercollectie 2010/2011 van Altuzarra, omdat deze kledingcollectie goed staat op een zwart-wit foto.
De verhaallijn ging als volgt: De baron was bezig om een Turkse leger te achtervolgen, totdat hij bij een stad aankwam. Toen verloor hij de Turken en zijn andere soldaten uit het oog. Hij besloot om zijn paard te drinken te geven, maar merkte dat deze erg veel dronk. Later bleek dat het paard in tweeën was gehakt, nadat het hek van de stadspoort neerviel.

In dit verhaal is dit uitgebeeld door een tafel die in tweeën is afgebroken met een fictieve baron die er dan bij staat en ernaar kijkt. Om het idee van een paardenhoofd uit te beelden is een klein lampje erbij gemonteerd.

Colofon:

Interieur styling: Matthew Song Loong
Fotografie: Erik Wiersma
Met dank aan: Plexwood, Lenn Aarntzen


Hoe zorg je voor een onderhoudsvrije tuin?

Iedereen die een tuin heeft geniet hiervan maar, de meeste mensen willen er eigenlijk zo min mogelijk aan doen om ervoor te zorgen dat...

Foto op Hout: De nationale test van 2014!

Foto's op hout worden steeds meer en meer populair in ons hedendaags interieur. Voor een behoorlijk bedrag van vaak 70 - 80 Euro kun...

Met deze tips is jouw tuin winterproof!

De meesten van ons willen er nog niet aan denken, maar de winter komt toch echt steeds dichterbij. De dagen zijn korter en vooral...

Een duurzame woonkamer realiseren

We brengen allemaal veel tijd door in de woonkamer, en dus is het belangrijk dat deze de nodige sfeer heeft. Je moet je er...

Interieur tips voor de vakantie & opruimen! – 2/7/2008

De nieuwe website van interieur-tips.nl is online: Vakantie tips & Hoe je kamer(s) effectief op te ruimen! Hoi allemaal! De zomer is vrij rustig...

De moderne kroonluchter: hangt die al bij u thuis?

Een moderne kroonluchter is zeker de moeite waard om toe te voegen aan uw interieur. Het geeft de ruimte de namelijk een bijzondere en...