test

Ga voor een tijdloze uitstraling met een vintage kast

De vintage stijl is momenteel enorm in de trek. Je kan kiezen voor nieuwe meubels met een vintage look of voor het echte werk gaan met oude meubels die je ergens op kop tikt. Hoe dan ook creëer je een unieke uitstraling in huis. Een vintage kast kan een onvervangbaar stuk in uw huis zijn, zowel functioneel als esthetisch. In deze blog geven we tips om je vintage kast perfect te laten passen bij de rest van het interieur.

Vintage uitstraling

Er zijn verschillende manieren om een vintage kast in je huis te plaatsen. Zo kan je gaan voor een volledig vintage stijl in de hele inrichting. Of misschien wil je juist wel een contrast creëren door één vintage meubelstuk te plaatsen in een voor de rest moderne kamer. Met deze tips weet je in ieder geval dat jouw tijdloze meubelstuk voor altijd mooi past in je inrichting.

1.     Kies de juiste plaats

Een vintage kast is een opvallend stuk en heeft een plek nodig waar het de aandacht kan trekken zonder de ruimte te overbelasten. Daarom is het goed om de kast in de woonkamer of hal te plaatsen. Zorg in ieder geval voor dat je de ruimte groot genoeg is voor de kast. Wanneer bijvoorbeeld het plafond te laag is, kan dit zorgen voor een drukke uitstraling.

2.     Voeg kleur toe

Wil je de kast misschien een nieuwere look geven? Dan is het misschien een goed idee om eens te kijken naar mogelijkheden om de kast te verven. Hierbij kan je kiezen tussen een gedurfde kleur dat juist in contrast is met de rest van je interieur. Je kan ook natuurlijke houtkleuren behouden en met bijvoorbeeld lijnzaadolie beter uit de verf laten komen. Het is belangrijk dat je hierbij goed kijkt naar de rest van je inrichting en wat je wensen voor de toekomst zijn. Je wil namelijk niet om de zoveel tijd de kast opnieuw moeten verven omdat het niet meer past in je inrichting. In dat geval kan een neutrale kleur de beste keuze zijn.

3.     Blijf bij een thema

Zorg dat je de thema die je voor de rest van je huis hebt terug laat komen in de keuze voor kast. Dit betekent niet per se dat het allemaal in dezelfde stijl moet zijn, maar dat het in ieder geval bij elkaar moet passen. Dit zorgt namelijk voor cohesie en oogt een stuk rustiger dan wanneer alles willekeurig bij elkaar staat.

4.     Gebruik accessoires

Gebruik accessoires om de look van je vintage kast af te maken. Dit kunnen decoratieve items zijn zoals vazen, kaarsen of fotolijsten. Misschien ben je een enthousiaste lezer en kan je de kast vullen met boeken en tijdschriften. Zorg ervoor dat de accessoires die je kiest, passen bij de stijl van de kast en bijdragen aan het algehele esthetische gevoel van uw interieur.

Een vintage kast kan een prachtige en functionele toevoeging zijn aan jouw huis, vooral als je deze met een beetje planning selecteert en plaatst. Met een beetje creativiteit, aandacht voor detail en de juiste interieur tips kan het een centraal onderdeel van je huis worden dat tijdloze charme en karakter toevoegt.

De klok: Interieur van de entree hal!

De klok: om bij de tijd te zijn! De klok speelt in het dagelijks leven een cruciale rol: op tijd zijn voor een...

Urban jungle in de woonkamer? Enkele interieur tips!

Urban jungles in het interieur is dé trend van tegenwoordig: enige tijd was het al ruimschoots zichtbaar: never not enough plants! We zien...

Wanddecoratie: tips en trends!

Wanddecoratie en design interieur staan op het gebied van trends niet stil. 2020 is nog vrij vers, dus heb je zin om de...

De voordelen van een goed ingerichte tuin

Je denkt misschien dat een tuin maar een tuin is, en dat het in principe niet uit maakt hoe je deze inricht. Toch is...

De trends op het gebied van behang!

Ben jij je saaie muren ook helemaal beu? Of wil je jouw woonkamer opleuken, maar heb je geen zin in nieuwe dure meubels...

De credit card: een beetje geld lenen in stijl.

Credit cards: wat zijn dat? Credit cards zijn eigenlijk een Amerikaanse uitvinding die het mogelijk maakten om dingen op krediet te kopen. Men redeneerde...