5 tips voor het inrichten van de directiekamer

De directiekamer is een  van de belangrijkste zakelijke kamers. In deze kamer wordt de koers van het bedrijf bepaald. Ook worden in deze kamer andere belangrijke beslissingen genomen. Voldoende reden dus om veel aandacht te besteden aan de inrichting van de directiekamer.

Ga voor strakke meubelen

Ben je voor in een directiekamer op zoek naar nieuwe meubelen? Dan kun je niet om directiemeubilair design heen. Dergelijke meubelen brengen twee belangrijke voordelen met zich mee:

  De meubelen hebben een strakke uitstraling. Een strakke uitstraling gaat eigenlijk altijd gepaard met luxe. Juist dat is waar het in een directiekamer absoluut niet aan mag ontbreken. Ga daarom altijd voor design directiemeubilair.

  De meubelen zijn van top kwaliteit. Door voor design directiemeubilair te gaan, ga je ook voor kwaliteit. Dit houdt in dat de komende jaren geen aanpassingen aan het meubilair hoeft te worden gedaan.

Ga voor ergonomie

In een directiekamer moet ook alles om ergonomie draaien. Dit begint al bij het directiebureau. Dit bureau moet bepaalde klasse uitstralen en moet naar wens verstelbaar zijn.

Het kan zelfs interessant zijn om voor een zit-sta-bureau te kiezen. Maar, je wilt in een directiekamer natuurlijk ook gesprekken kunnen voeren. Kies daarom ook voor een ergonomisch bureau waar meerdere stoelen omheen gezet kunnen worden. Met andere woorden: in een directiekamer kun je prima voor 2 ergonomische bureaus gaan.

Kleed de directiekamer luxe aan

Het is verstandig om een directiekamer luxe aan te kleden. Dit doe je met luxe accessoires op bijvoorbeeld het bureau en aan de wand. Kijk eens naar de prachtige kunst die je in een directiekamer op kan hangen.

Uiteraard kan een directeur hier ook zijn/haar eigen draai aan geven. Mogelijk wil een directeur een persoonlijke touch aan de kamer geven. Laat dit vooral toe; de directeur moet zich thuis en goed voelen in de directiekamer.

Houd rekening met de akoestiek

In een directiekamer worden belangrijke gesprekken gevoerd. Deze gesprekken zijn mogelijk vertrouwelijk, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met de akoestiek. Kies bijvoorbeeld voor wandpanelen die het geluid dempen. Of leg een luxe vloerkleed in de directiekamer neer.

Met deze toevoegingen geniet je van nog een voordeel: alle gesprekken zijn in de directiekamer goed te volgen. Je wilt absoluut niet dat er in zo’n kamer sprake van een vervelende echo is.

Ga voor duurzaamheid

Ontvangt je direct in zijn/haar directiekamer de nodige klanten? Richt de directiekamer in dat geval sowieso duurzaam in. Veel bedrijven hechten tegenwoordig waarde aan duurzaam ondernemen. Je moet daarom in de directiekamer uitstralen dat het bij jullie bedrijf ook om duurzaam ondernemen gaat.

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Door bijvoorbeeld voor hoogwaardige materialen te kiezen. Ook moet je voorkomen dat wegwerpbare producten in de directiekamer gebruikt worden. Voeg ook nog wat planten en ander groen aan de directiekamer toe. Dit komt zowel de uitstraling als het leefklimaat ten goede. Dit kan dus ook nog perfect hand in hand gaan met de duurzaamheid in een directiekamer! 

Interieur & Design Tips voor Praag

Interieur & Design Tips voor Praag! Vorige week was ik nog niet zeker of ik nog van me zou laten horen dit jaar....

Doe het zelf: golfplaten op je dak bevestigen

Je komt golfplaten vooral tegen in de landbouw, bijvoorbeeld op de daken van stallen en schuren. Maar wist je dat ze ook geschikt zijn...

De juiste erfafscheiding kiezen: voor beveiliging en privacy!

Een nieuwe erfafscheiding kiezen kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Om de juiste...

Minimalistisch Design Meubel op Maat: Salontafel Kobutsu van Ichi Go Ichi E

Prijs op aanvraag Bestellen Salontafel Kobutsu is de eerste meubel van de Minimalistische Design meubellijn Ichi Go Ichi E. Kobutsu is het japanse woord voor antiek, artefact...

Een vloerkleed voor buiten, ideaal!

Een vloerkleed voor buiten is een ideale manier om uw terras of tuin op te fleuren en tegelijkertijd een comfortabele en aangename omgeving te...

Hoe kies je de juiste tuinverlichting?

Tuinverlichting is een belangrijk onderdeel dat ook hoort bij het verbouwen van een tuin. Net zoals in een woning, kan de verlichting er...