test

5 tips voor het inrichten van de directiekamer

De directiekamer is een  van de belangrijkste zakelijke kamers. In deze kamer wordt de koers van het bedrijf bepaald. Ook worden in deze kamer andere belangrijke beslissingen genomen. Voldoende reden dus om veel aandacht te besteden aan de inrichting van de directiekamer.

Ga voor strakke meubelen

Ben je voor in een directiekamer op zoek naar nieuwe meubelen? Dan kun je niet om directiemeubilair design heen. Dergelijke meubelen brengen twee belangrijke voordelen met zich mee:

  De meubelen hebben een strakke uitstraling. Een strakke uitstraling gaat eigenlijk altijd gepaard met luxe. Juist dat is waar het in een directiekamer absoluut niet aan mag ontbreken. Ga daarom altijd voor design directiemeubilair.

  De meubelen zijn van top kwaliteit. Door voor design directiemeubilair te gaan, ga je ook voor kwaliteit. Dit houdt in dat de komende jaren geen aanpassingen aan het meubilair hoeft te worden gedaan.

Ga voor ergonomie

In een directiekamer moet ook alles om ergonomie draaien. Dit begint al bij het directiebureau. Dit bureau moet bepaalde klasse uitstralen en moet naar wens verstelbaar zijn.

Het kan zelfs interessant zijn om voor een zit-sta-bureau te kiezen. Maar, je wilt in een directiekamer natuurlijk ook gesprekken kunnen voeren. Kies daarom ook voor een ergonomisch bureau waar meerdere stoelen omheen gezet kunnen worden. Met andere woorden: in een directiekamer kun je prima voor 2 ergonomische bureaus gaan.

Kleed de directiekamer luxe aan

Het is verstandig om een directiekamer luxe aan te kleden. Dit doe je met luxe accessoires op bijvoorbeeld het bureau en aan de wand. Kijk eens naar de prachtige kunst die je in een directiekamer op kan hangen.

Uiteraard kan een directeur hier ook zijn/haar eigen draai aan geven. Mogelijk wil een directeur een persoonlijke touch aan de kamer geven. Laat dit vooral toe; de directeur moet zich thuis en goed voelen in de directiekamer.

Houd rekening met de akoestiek

In een directiekamer worden belangrijke gesprekken gevoerd. Deze gesprekken zijn mogelijk vertrouwelijk, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met de akoestiek. Kies bijvoorbeeld voor wandpanelen die het geluid dempen. Of leg een luxe vloerkleed in de directiekamer neer.

Met deze toevoegingen geniet je van nog een voordeel: alle gesprekken zijn in de directiekamer goed te volgen. Je wilt absoluut niet dat er in zo’n kamer sprake van een vervelende echo is.

Ga voor duurzaamheid

Ontvangt je direct in zijn/haar directiekamer de nodige klanten? Richt de directiekamer in dat geval sowieso duurzaam in. Veel bedrijven hechten tegenwoordig waarde aan duurzaam ondernemen. Je moet daarom in de directiekamer uitstralen dat het bij jullie bedrijf ook om duurzaam ondernemen gaat.

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Door bijvoorbeeld voor hoogwaardige materialen te kiezen. Ook moet je voorkomen dat wegwerpbare producten in de directiekamer gebruikt worden. Voeg ook nog wat planten en ander groen aan de directiekamer toe. Dit komt zowel de uitstraling als het leefklimaat ten goede. Dit kan dus ook nog perfect hand in hand gaan met de duurzaamheid in een directiekamer! 

Pleisteren voor afwerking van de muren: Doe het Zelf!

Pleisteren is een vorm van interieur decoratie die door de eeuwen heen is gebruikt om niet alleen een mooie afwerking van de binnenkant te maken,...

Verf van hout verwijderen – Verfafbijt, hitte of schuren?

Verf van hout zelf verwijderen is een klusje dat je vrij makkelijk veel geld kan besparen. Een beetje goede klus kan algauw tegen de...

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in huis?

Het comfort van een woning wordt voor een belangrijk deel bepaald door de elektriciteitsvoorziening. Voldoende groepen in de meterkast en voldoende wandcontactdozen en schakelaars....

Nieuw: Interieur-Tips.nl doet fotoshoots!

Beste bloglezer, Ben je ook lekker van je vakantie aan het genieten? Lekker genoten van de 3-2 overwinning op Uruguay? Of ben je ook...

Het gemak van een onderhoudsvrije trap

Heb je je trap net een nieuwe lik verf gegeven, merk je na een paar jaar tijd dat hij alweer begint te slijten. Een...

Tips om speelgoed op te ruimen!

Als je thuis kinderen rond hebt lopen weet je waarschijnlijk als geen ander hoe het is om op een druilerige zondagmiddag of midden in...