5 tips voor het inrichten van de directiekamer

De directiekamer is een  van de belangrijkste zakelijke kamers. In deze kamer wordt de koers van het bedrijf bepaald. Ook worden in deze kamer andere belangrijke beslissingen genomen. Voldoende reden dus om veel aandacht te besteden aan de inrichting van de directiekamer.

Ga voor strakke meubelen

Ben je voor in een directiekamer op zoek naar nieuwe meubelen? Dan kun je niet om directiemeubilair design heen. Dergelijke meubelen brengen twee belangrijke voordelen met zich mee:

  De meubelen hebben een strakke uitstraling. Een strakke uitstraling gaat eigenlijk altijd gepaard met luxe. Juist dat is waar het in een directiekamer absoluut niet aan mag ontbreken. Ga daarom altijd voor design directiemeubilair.

  De meubelen zijn van top kwaliteit. Door voor design directiemeubilair te gaan, ga je ook voor kwaliteit. Dit houdt in dat de komende jaren geen aanpassingen aan het meubilair hoeft te worden gedaan.

Ga voor ergonomie

In een directiekamer moet ook alles om ergonomie draaien. Dit begint al bij het directiebureau. Dit bureau moet bepaalde klasse uitstralen en moet naar wens verstelbaar zijn.

Het kan zelfs interessant zijn om voor een zit-sta-bureau te kiezen. Maar, je wilt in een directiekamer natuurlijk ook gesprekken kunnen voeren. Kies daarom ook voor een ergonomisch bureau waar meerdere stoelen omheen gezet kunnen worden. Met andere woorden: in een directiekamer kun je prima voor 2 ergonomische bureaus gaan.

Kleed de directiekamer luxe aan

Het is verstandig om een directiekamer luxe aan te kleden. Dit doe je met luxe accessoires op bijvoorbeeld het bureau en aan de wand. Kijk eens naar de prachtige kunst die je in een directiekamer op kan hangen.

Uiteraard kan een directeur hier ook zijn/haar eigen draai aan geven. Mogelijk wil een directeur een persoonlijke touch aan de kamer geven. Laat dit vooral toe; de directeur moet zich thuis en goed voelen in de directiekamer.

Houd rekening met de akoestiek

In een directiekamer worden belangrijke gesprekken gevoerd. Deze gesprekken zijn mogelijk vertrouwelijk, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met de akoestiek. Kies bijvoorbeeld voor wandpanelen die het geluid dempen. Of leg een luxe vloerkleed in de directiekamer neer.

Met deze toevoegingen geniet je van nog een voordeel: alle gesprekken zijn in de directiekamer goed te volgen. Je wilt absoluut niet dat er in zo’n kamer sprake van een vervelende echo is.

Ga voor duurzaamheid

Ontvangt je direct in zijn/haar directiekamer de nodige klanten? Richt de directiekamer in dat geval sowieso duurzaam in. Veel bedrijven hechten tegenwoordig waarde aan duurzaam ondernemen. Je moet daarom in de directiekamer uitstralen dat het bij jullie bedrijf ook om duurzaam ondernemen gaat.

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Door bijvoorbeeld voor hoogwaardige materialen te kiezen. Ook moet je voorkomen dat wegwerpbare producten in de directiekamer gebruikt worden. Voeg ook nog wat planten en ander groen aan de directiekamer toe. Dit komt zowel de uitstraling als het leefklimaat ten goede. Dit kan dus ook nog perfect hand in hand gaan met de duurzaamheid in een directiekamer! 

De woonkamer: interieur & sfeer!

Wat is de woonkamer? De woonkamer is meestal de grootste ruimte die je kunt vinden in een huis. Moderne woonkamers hebben vaak meerdere...

Deurmatten: om jou(w interieur) door de winter te helpen!

Beste Interieur-Tips.nl bloglezer, Het weer is de laatste week lekker tekeer gegaan! Sinterklaas verdronk zowat, en iedereen waaide zo ongeveer weg door de wind en...

Je tuin is een privé eigendom, lees hier hoe je je tuin kan afschermen

Als je ongestoord wilt genieten op de tuinbank in de tuin, dan moet er wel sprake zijn van de nodige privacy. Dat zont toch een...

Financiering van een nieuw huis of interieur: Geld sparen of lenen?

Huis of interieur financieren? Hoe? Met financiering bedoelen wij eigenlijk: hoe betaal je een nieuw interieur? Of ook wel: hoe laat jij je interieur...

De Kapstok: Interieur van de hal!

Kapstokken zijn gewoon onmisbaar in een huis. Mensen die geen kapstok in de buurt zien, zullen een beetje een ongemakkelijk gevoel krijgen waar ze...

Hoe ziet je badkamer er op zijn best uit?

Als je een nieuwe badkamer wilt, kan je misschien eens rondkijken in een aantal reeds ingerichte badkamers. Ook kan je langsgaan bij verschillende uitstekende...