Geld lenen voor meubels? Zo zit het!

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, wil je het waarschijnlijk ook inrichten met nieuwe meubels. Of misschien wil je gewoon een nieuwe bank, kast of zithoek in je huidige woning. Hoe dan ook, je hebt geld nodig en wilt dit verstandig lenen. Het is belangrijk om rekening te houden met de financiële consequenties op de langere termijn, want je wilt natuurlijk niet in de problemen komen door te veel te lenen.

Hypotheek is niet voor een nieuw interieur

Het eerste dat belangrijk is om te weten, is dat een hypotheek niet gebruikt kan worden om een nieuw interieur te financieren. Als je geld wilt lenen voor meubels, is het daarom vooral belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt en hoeveel je daarvoor nodig hebt. Misschien zijn er geldverstrekkers in je persoonlijke omgeving van wie je een deel van het bedrag onderhands kunt lenen.

Persoonlijke lening

Een veelgebruikte leenvorm voor het financieren van meubels is de persoonlijke lening. Dit type lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Dat betekent dat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt en dit mee kunt nemen in je vaste lasten. Bovendien heb je het geld dankzij de persoonlijke lening in één keer op je rekening staan. Bij Becam kun je bovendien tussentijds boetevrij aflossen, wat handig is als je bijvoorbeeld extra geld hebt.

Maar voordat je geld gaat lenen voor meubels, is het belangrijk om na te denken over de levensduur van de meubels. Wil je 10 jaar met een designbank doen of wil je na 3 jaar alweer een nieuwe? Het is namelijk goed mogelijk om de levensduur aan te passen aan de looptijd van de lening, zodat de lening volledig is afgelost wanneer je toe bent aan nieuwe meubels.

Doorlopend krediet

Een alternatief voor de persoonlijke lening is het doorlopend krediet. Bij deze leenvorm mag je reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen tot aan de maximale kredietlimiet. Het doorlopend krediet is vooral handig als je in de toekomst vaker geld nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat de rente en looptijd bij het doorlopend krediet niet vaststaan.

Als je besluit geld te lenen voor meubels, is het belangrijk om te weten hoe het aflossen van de lening werkt. Je betaalt de lening af in maandelijkse termijnen, waarbij het maandbedrag vaststaat. Dit geldt zowel voor de persoonlijke lening als het doorlopend krediet. Dankzij vaste maandbedragen weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je berekenen of de lening ook echt bij je past.

Risicometer Lenen

Met behulp van de Risicometer Lenen kun je snel en eenvoudig bepalen of de lening die je overweegt binnen je persoonlijke financiële plaatje past.

Voordat je een lening afsluit, is het verstandig om te onderzoeken of je de maandelijkse lasten kunt dragen. De Risicometer Lenen berekent of je nog voldoende ruimte hebt om je verplichte uitgaven, zoals vaste woonlasten en levensonderhoud, te kunnen betalen. Ook wordt gekeken of je nog genoeg geld overhoudt voor vrije uitgaven, zoals vakanties, uitjes of sportactiviteiten.

Hoe werkt het?

Je beantwoordt een aantal vragen over je situatie en geeft aan of je al andere leningen hebt en welk type lening je overweegt af te sluiten. De tool laat vervolgens zien of deze nieuwe lening past binnen jouw budget.

Bronnen:

https://www.becam.nl/geld-lenen/leendoel/meubels/
https://www.nibud.nl/tools/risicometer-lenen/

 

Kasten: Woonkamer interieur!

Kasten in de woonkamer: wel of niet doen? Kasten hoeven niet altijd aanwezig te zijn in de woonkamer. Andere mensen willen hun hele muur vol...

De moderne kroonluchter: hangt die al bij u thuis?

Een moderne kroonluchter is zeker de moeite waard om toe te voegen aan uw interieur. Het geeft de ruimte de namelijk een bijzondere en...

Laminaat vloer isoleren: een paar tips!

Laminaat is niet alleen een prachtig item om uw interieur mee op te fraaien, het is ook een duurzame manier van vloerbedekking. De laminaat...

Kussens voor je loungeset in de tuin: welke neem jij?

De tuin is sinds enige jaren steeds meer zien als een verlenging van onze woonkamer. Een loungebank hoort hier ook bij: even genieten van de rust...

Woonkamer inrichten: foto’s op hout!

In een moderne woonkamer wordt er veelal gekozen voor strakke lijnen, maar een natuurlijk element zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Denk daarbij eens...

Beginnen met een moestuin

De lente is het ideale moment om met een moestuin te beginnen en er zijn dan ook steeds meer mensen die kunnen...