Geld lenen voor meubels? Zo zit het!

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, wil je het waarschijnlijk ook inrichten met nieuwe meubels. Of misschien wil je gewoon een nieuwe bank, kast of zithoek in je huidige woning. Hoe dan ook, je hebt geld nodig en wilt dit verstandig lenen. Het is belangrijk om rekening te houden met de financiële consequenties op de langere termijn, want je wilt natuurlijk niet in de problemen komen door te veel te lenen.

Hypotheek is niet voor een nieuw interieur

Het eerste dat belangrijk is om te weten, is dat een hypotheek niet gebruikt kan worden om een nieuw interieur te financieren. Als je geld wilt lenen voor meubels, is het daarom vooral belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt en hoeveel je daarvoor nodig hebt. Misschien zijn er geldverstrekkers in je persoonlijke omgeving van wie je een deel van het bedrag onderhands kunt lenen.

Persoonlijke lening

Een veelgebruikte leenvorm voor het financieren van meubels is de persoonlijke lening. Dit type lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Dat betekent dat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt en dit mee kunt nemen in je vaste lasten. Bovendien heb je het geld dankzij de persoonlijke lening in één keer op je rekening staan. Bij Becam kun je bovendien tussentijds boetevrij aflossen, wat handig is als je bijvoorbeeld extra geld hebt.

Maar voordat je geld gaat lenen voor meubels, is het belangrijk om na te denken over de levensduur van de meubels. Wil je 10 jaar met een designbank doen of wil je na 3 jaar alweer een nieuwe? Het is namelijk goed mogelijk om de levensduur aan te passen aan de looptijd van de lening, zodat de lening volledig is afgelost wanneer je toe bent aan nieuwe meubels.

Doorlopend krediet

Een alternatief voor de persoonlijke lening is het doorlopend krediet. Bij deze leenvorm mag je reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen tot aan de maximale kredietlimiet. Het doorlopend krediet is vooral handig als je in de toekomst vaker geld nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat de rente en looptijd bij het doorlopend krediet niet vaststaan.

Als je besluit geld te lenen voor meubels, is het belangrijk om te weten hoe het aflossen van de lening werkt. Je betaalt de lening af in maandelijkse termijnen, waarbij het maandbedrag vaststaat. Dit geldt zowel voor de persoonlijke lening als het doorlopend krediet. Dankzij vaste maandbedragen weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je berekenen of de lening ook echt bij je past.

Risicometer Lenen

Met behulp van de Risicometer Lenen kun je snel en eenvoudig bepalen of de lening die je overweegt binnen je persoonlijke financiële plaatje past.

Voordat je een lening afsluit, is het verstandig om te onderzoeken of je de maandelijkse lasten kunt dragen. De Risicometer Lenen berekent of je nog voldoende ruimte hebt om je verplichte uitgaven, zoals vaste woonlasten en levensonderhoud, te kunnen betalen. Ook wordt gekeken of je nog genoeg geld overhoudt voor vrije uitgaven, zoals vakanties, uitjes of sportactiviteiten.

Hoe werkt het?

Je beantwoordt een aantal vragen over je situatie en geeft aan of je al andere leningen hebt en welk type lening je overweegt af te sluiten. De tool laat vervolgens zien of deze nieuwe lening past binnen jouw budget.

Bronnen:

https://www.becam.nl/geld-lenen/leendoel/meubels/
https://www.nibud.nl/tools/risicometer-lenen/

 

4 toevoegingen aan je huis die je huis meer waard kunnen maken

In een tijd waarin de vastgoedmarkt steeds competitiever wordt, is het belangrijk om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Of...

Kerstverlichting plaatsen: een paar tips!

Kerstverlichting plaatsen: een paar tips! Kerstverlichting plaatsen is niet iets waar je vaak bij stilstaat, maar als je het moet plaatsen, komt er toch...

Minimalistisch Design Meubel op Maat: Boekenkast Toba van Ichi Go Ichi E

Prijs op aanvraag Bestellen Boekenkast Toba is een van de nieuwste meubels op maat van de Minimalistische Design meubellijn Ichi Go Ichi E, tegelijkertijd ontworpen met...

Slaapkamer trends 2020: de allermooiste!

De slaapkamer is de ruimte in huis waar je - naast slapen - je helemaal kunt ontspannen. We gebruiken de slaapkamer niet alleen om...

4 tips voor een sfeervol thuiskantoor!

Thuiswerken kan natuurlijk heel erg lekker zijn. Je hebt geen last van files of vertragingen bij het openbaar vervoer, je hoeft niet de hele...

Wat je nog niet wist over mdf platen

Fanatieke doe-het-zelvers hebben het vast wel eens gebruikt: mdf platen. Mdf staat voor medium density fibreboard en wordt gemaakt van houtvezels die samen met...