Het gemak van een onderhoudsvrije trap

Heb je je trap net een nieuwe lik verf gegeven, merk je na een paar jaar tijd dat hij alweer begint te slijten. Een trap wordt vaak gebruikt: dag in dag uit loop je van boven naar beneden en weer terug. Daarom kan het zijn dat hij sneller slijt dan je zou willen. Hij gaat er minder mooi uitzien en kan zelfs gevaarlijk worden om overheen te lopen.

Hier is een oplossing voor. Met een paar slimme aanpassingen kun je je trap zo aanpassen dat hij weinig onderhoud nodig heeft en lang mooi blijft. Dat is fijn, want je trap zelf aanpakken is vaak een hele klus. In dit artikel geven we je handige tips voor jouw onderhoudsvrije trap.

De voordelen

Het onderhoudsvrij maken van je trap neemt je veel werk uit handen. Je hoeft niet meer na te denken over een onderhoudsbeurt of een nieuwe laag verf. Een onderhoudsvrije trap blijft jarenlang mooi en is bestand tegen slijtage en krassen.

Ook maak je je trap veiliger door hem onderhoudsvrij te maken. Versleten traptreden kunnen namelijk verraderlijk glad worden. Hierdoor kan het voorkomen dat je een misstap maakt of uitglijdt, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt ook andere aanpassingen aan je trap doen om te zorgen dat hij veiliger wordt. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting onder de treden, waardoor je ze ook in het donker goed kunt zien. Zo’n aanpassing kun je bij het opknappen van je trap meteen mee laten nemen.

Traprenovatie

De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je trap weinig onderhoud nodig heeft is een traprenovatie. Bij zo’n renovatie kan je oude trap gewoon blijven staan, maar worden de treden bekleed met nieuwe overzettreden. Deze treden bestaan in veel verschillende uitvoeringen en materialen, zoals hardhout, PVC en steen. Ben je op zoek naar een soort trede waar je na plaatsing geen omkijken meer naar hebt? Kies dan een kras- en slijtvaste kunststof voor je overzettreden, zoals PVC of vinyl. Een trap van dit materiaal is makkelijk schoon te maken en vraagt geen uitgebreide zorg.

Snel gedaan

Misschien denk je dat een traprenovatie een hele ingreep is waarbij je dagen in de rommel zit, maar tegenwoordig valt dit gelukkig mee. Vaak is een traprenovatie zo gebeurd: al in een dag kan het werk klaar zijn. Hierdoor kan je snel van je nieuwe, onderhoudsvrije trap genieten. Let er daarbij wel op dat je je trap laat renoveren door een specialist die precies weet hoe hij het aan moet pakken. Dit garandeert dat de renovatie goed wordt uitgevoerd en je een lange tijd geen werk aan je trap zult hebben.

Wat zijn de trends voor de babykamer?

Het inrichten van de babykamer is voor veel zwangere vrouwen één van de leukste dingen om te doen. Urenlang op zoek gaan naar dat...

Interieur Ideeën: Zonwering & Exterieur!

Lieve Interieur Blog lezer(es),Mijn docent van Interieur Styling bij Akademie Vogue zei altijd dat interieur en exterieur eigenlijk veel met elkaar te maken hebben.Interieur...

Hoe richt je een kleine keuken in?

Heb jij een kleine keuken? Dan is het soms lastig te bedenken hoe je deze het best in kunt richten. Er is niet veel...

Interieur: kleur trends van 2019!

Interieur & kleur zijn zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als mode, auto's of telefoons heb je daar ook trends in:...

Je kast eenvoudig opknappen

Irriteer jij je al een tijd aan de kleur op je geweldige kast, maar wil je hem niet weg doen? Dat is in veel...

Voor elke ruimte, de juiste verlichting!

Een van de belangrijkste sfeermakers in huis is verlichting. Vaak wordt echter meer tijd en geld besteed aan andere zaken in huis. Dit is...