Inspiratie voor een comfortabel en praktisch thuiskantoor

Een thuiskantoor inrichten kan een uitdaging zijn, vooral als je weinig ruimte hebt of niet zeker weet wat je nodig hebt. Maar met een beetje planning en creativiteit creëer je een functioneel en comfortabel kantoor waardoor je graag thuiswerkt. Er zijn enkele punten waar je op let bij het inrichten van een kantoor thuis. We geven je 8 inspiratie tips voor het realiseren van een aangenaam en praktisch thuiskantoor.

1. Ruimte kiezen

De ruimte die je kiest voor je thuiskantoor is van belang. Zorg dat deze ruimte je zo min mogelijk afleidt, zodat jij je kunt concentreren op het werk. Kies een ruimte waar je voldoende natuurlijke lichtinval hebt. Houd ook rekening met privacy. Als je bijvoorbeeld veel videoconferences hebt, is het misschien handig om een ruimte in huis te kiezen waar je afgezonderd zit. Op deze manier word je niet gestoord door andere mensen of geluiden in huis.

2. Verlichting

Verlichting is een belangrijk element om te overwegen bij het inrichten van een kantoor thuis. Probeer zo veel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, maar als dat niet mogelijk is, investeer dan in goede kunstmatige verlichting. LED-lampen zijn energiezuinig en geven een natuurlijk licht, wat beter is voor je ogen dan felle fluorescerende lampen. Plaats lampen op strategische plaatsen, zoals bij je bureau en de boekenplanken, zodat je goed kunt zien wat je doet.

3. Kantoorbenodigdheden

Als je een kantoor thuis hebt, is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste benodigdheden hebt om efficiënt te kunnen werken. Dit betekent dat je goede schrijfgerei, papier, notitieblokken, mappen, een computer en andere technologie nodig hebt. Indien je regelmatig print, zorg dan ook voor een goede printer en voldoende inkt.

Om je werkplek persoonlijker te maken, kun je ook kiezen voor gepersonaliseerde kantoorartikelen. Dit kan van alles zijn van praktische en gepersonaliseerde notitieboekjes tot een muismat met je naam erop. Zo’n kleine aanpassing draagt bij aan het gevoel van eigenaarschap en trots op je werkplek, wat vervolgens weer leidt tot meer motivatie en productiviteit. Bovendien zijn gepersonaliseerde artikelen ook een leuk cadeau voor zakenpartners of werknemers.

4. Kantoormeubelen

De meubels die je kiest voor je thuiskantoor zijn ook belangrijk. Kies kantoormeubelen die comfortabel zijn en die passen bij de stijl van je huis. Een goede bureaustoel is onmisbaar voor je comfort tijdens het werken, dus investeer in een kwaliteitsmodel met goede rugsteun en verstelbare armleuningen. Als je weinig ruimte hebt, kies dan voor meubels die ook andere functies hebben, zoals een bureau met opbergruimte of een opklapbare tafel.

5. Planten

Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze helpen ook om de lucht te zuiveren en de sfeer in je kantoor te verbeteren. Kies voor gemakkelijk te verzorgen luchtzuiverende planten op kantoor, zoals de Sansevieria of de Zamioculcas, die weinig licht en weinig water nodig hebben. Je kunt ook kiezen voor kleine cactusjes of vetplanten als je weinig ruimte hebt. Planten om je heen geven je bovendien een gevoel van verbinding met de natuur. En dit draagt weer bij aan een gevoel van welzijn en een positief mentaal welbevinden.

6. Kleur van thuiskantoor

De kleur van je kantoor heeft een grote invloed op je productiviteit en stemming. Kies rustgevende kleuren zoals blauw, groen of beige, in plaats van felle kleuren die alleen maar afleiden. Als je een kleine ruimte hebt, kies dan voor lichte kleuren zodat de kamer optisch groter lijkt. Kies daarnaast een kleur of motief, welke je zelf mooi vindt. Als je namelijk een leuke plek van je thuiskantoor maakt, ben je automatisch meer gemotiveerd om er tijd door te brengen.

7. Opgeruimd bureau

Een opgeruimd thuisbureau kan een enorme hulp zijn om effectief te werken. Het geeft niet alleen een gevoel van orde en structuur, maar het helpt ook om afleiding te verminderen en de productiviteit te verhogen. Een opgeruimd bureau helpt dan ook om je focus te behouden en stress te verminderen, wat weer leidt tot een betere werkprestatie en een gevoel van voldoening. Het is de moeite waard om tijd te investeren in het opruimen en organiseren van je bureau in je thuiskantoor. Zodat het een plek is waar je productief en enthousiast kunt werken.

8. Creëer sfeer

Om je thuiskantoor aangenamer te maken, kies je voor aanvullende sfeermakers. Zoals kaarsen, een tapijt of een mooie vaas met bloemen. Al deze kleine details dragen bij aan de sfeer en het comfort van je thuiswerkplek, wat bovendien helpt om je beter te concentreren en te ontspannen tijdens het thuiswerken.

Tot slot, met een beetje planning en creativiteit verwezenlijk je een functioneel en aangenaam thuiskantoor waar je graag werkt. Door te focussen op verlichting, planten, kleur en comfortabele meubels, creëer je een omgeving die je productiviteit verhoogt en je humeur verbetert.

Meubel op Maat: Stoel Shinra van Ichi Go Ichi E

Prijs op aanvraag Bestellen Stoel Shinra is de tweede meubel op maat van de Minimalistische Design meubellijn Ichi Go Ichi E. Shinra is het Japanse woord...

Interieur: Kerst Trends 2019!

Beste Interieur Blog volger, Kerst 2011 staat weer voor de deur, dus iedereen is weer druk bezig om voorbereidingen te treffen voor Kerstmis. De...

Minimalistisch interieur: een eigen ontwerp!

Minimalistisch interieur is vooral interieur zonder franje: Less is more. Interieur in deze stijl is eigenlijk al een stuk ouder dan je denkt:...

Vloer van hout, laminaat of PVC? Voordelen en nadelen!

Vloeren heb je in velerlei uitvoeringen: Hout, laminaat, PVC, en nog een hoop andere varianten. Vandaag zullen wij de eerste drie de revu laten...

De bureaustoel voor de studeerkamer

Bureaustoelen moeten op werk ergonomisch zijn en comfortabel zitten, dat is wettelijk verplicht. Eigenlijk is het niet zo goed voor je, want dat...

Meubels voor je woonkamer uitzoeken

Is het tijd om de woonkamer eens een nieuwe uitstraling te geven, dan doe je er goed aan de juiste meubels uit te kiezen....