Interieur Trends 2019: wat gaat het worden?

Beste interieur bloglezer,

Interieur-Tips.nl op FacebookHet is nu 2012, een nieuwe jaar met nieuwe trends! Toch? Of niet? Nou, eigenlijk zijn de interieur winkels net klaar met Kerst en zijn ze vooral bezig om hun oude collecties tegen flinke kortingen van de hand te doen.
Op onze Facebook vind je bijna dagelijks aanbiedingen & koopjes op het gebied van meubels, interieur, accessoires en noem maar op!

Betekent dat dat wij dan maar moeten wachten tot maart 2012 als de winkels hun nieuwe collecties hebben?
Nee. Op de vakbeurzen zijn ze nu volop bezig om vóór die tijd alles klaar te hebben.

Vraag blijft dan nog altijd: Wat is hip wonen anno 2012? Wordt het meer recycling? Degelijkheid? Veiligheid & voorzichtigheid?
Veel collega’s dachten dat de crisis van 2008 wel voorbij zou zijn nu, en dat degelijkheid en voorzichtigheid de trend wel zou zijn. Omdat ze het allemaal zeiden, maakt het ons natuurlijk niet uniek als wij dat ook zouden zeggen. Daarom dat wij naar andere trends van 2012 keken. 
Bovendien leken er wat addertjes onder het gras te zitten, want zoals je merkt, is deze crisis nog groter dan die van 2008….

De volgende trends werden voorzien:

– Koninklijk (veel interieur met koninklijke elementen: lijsten, goudkleur, deftig en koordjes)
– Maya / Apocalyps (heftige kleuren, veel rood, chaotische vormen)
– De Tweede Ronde (hergebruikte meubels gaan mainstream)

Nu is de grote vraag: klopt het ook?

Interieur trend 2012: Hergebruik!Met De Tweede Ronde (hergebruikte meubels) kunnen we wel stellen dat het steeds meer en meer in is. Vroeger vond je hergebruikte meubels alleen voor de rijken.
Piet Hein Eek, de bekende meubelontwerper die meubels van sloophout maakte, begon daarmee in de jaren ’90. Een tafel van hem kostte toen nog duizenden Euro’s!
Nu nog steeds, maar heeft hij ook een meubellijn bij Wehkamp: 499 Euro voor een echte Piet Hein Eek tafel! Ook met andere meubels zien we steeds vaker dat ze zijn gemaakt van hergebruikt hout:
Steigerhout, ruwe balken, of zelfs oud scheepshout: shipwood! De Amerikaanse presidenten hebben dan al een ruime voorsprong op deze trend, want het bureau waar Barack Obama en zijn voorgangers sinds 1880 achter werkten in de Oval Office is eigenlijk gemaakt van het hout van het Engelse schip HMS Resolute… 

De trend Koninklijk leek op een open deur intrappen (we hebben al twee koninklijke huwelijken achter de rug: één in Monaco en één in Londen), maar toch is het vrij lastig om te bepalen hoe je het koninklijke zal terugvinden in ons interieur. We zaten er echter niet ver naast: edelstenen worden volgens Yunomi de trend van 2012, vooral de edelsteen kleuren. Ik citeer: Volgens experts kiezen we voor dit najaar en volgend jaar massaal voor een interieur op maat, met exotische materialen en veel eigen inbreng, waarin we ons goed, veilig en zelfs de koning te rijk voelen; al was het maar om de crisis buiten de deur te houden. Kleuren die zij aangeven zijn scharlaken- of robijnrood, saffier- of topaasblauw, smaragdgroen, diep paars, parelwit, goud- of citrietgeel en koraalrood. Ja, daar zaten wij niet ver naast! Dus: hou de royalties in de gaten!

Interieur Trend 2012: MayaAls laatste hebben we de Maya/apocalyptische trend: veel chaos, ook vooral in deze tijd van onzekerheid. Vergaat de wereld ook echt zoals de Maya’s zeiden? Nuchtere wetenschappers zeggen van niet, en er is ook niet veel dat wijst op een grote ramp op Aarde, alleen maar omdat een kalender ophoudt, maar ja, je weet maar nooit…
Hoewel er nog niet veel over is geschreven, wordt deze trend wél in Amerika verwacht, waar de Maya natuurlijk veel dichterbij zitten. Colorpulse 2012 van Benjamin Moore, een bekende verfmerk in Amerika heeft het wel degelijk over trends die in deze richting uitgaan: Behoud van traditionele Amerikaanse vormen zoals op de collage die wij in 2010 maakten (dus Maya!), en rood is ook hier en daar te bekennen bij de kleurtrends!

Wil je het echter op veilig spelen op het gebied van trendy 2012 interieur, dan doe je het goed met meubels die enigszins onafgewerkt en tweedehands lijken, net zoals in De Tweede Ronde trend.
Waar je ook nog goed mee uit de voeten kan zijn nog altijd de tertiaire kleuren. Voor de kerst trends van 2011 zag je al dat deze kleuren in waren: taupe, natuurlijke kleuren en pastel. Ook voor dit jaar kun je ze nog altijd goed gebruiken, de Decorette van Leiderdorp heeft bijvoorbeeld prachtige gordijnstoffen die hier uitstekend bij passen! De komende tijd zullen wij regelmatig met updates voor de interieur trends van 2012 komen, dus: Wordt vervolgd! De interieur vakbeurzen zijn natuurlijk allang bezig geweest met het samenstellen van de meubelcollectie van 2012, dus onze volgende trendanalyse van 2012 zullen wij dan ook aan de hand daarvan doen! Bij onze interieur trends zullen wij dus kunnen uitleggen waarom iets een trend is, zodat het meer dan alleen maar een leuk verhaal wordt, in tegenstelling tot wat veel van onze collega sites alleen maar doen…

Dus, wil je het goed doen voor het nieuwe jaar qua interieur, dan kun je nu het beste een koopje scoren, tegen maart komen de meubelwinkels met hun nieuwe collecties, maar voor die tijd zullen wij jou informeren over welke meubels helemaal 2012 zullen zijn!

Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar leuke interieur aanbiedingen, neem dan zeker een kijkje op onze Facebook pagina, want deze wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe tips, trends en koopjes op het gebied van interieur!

Tot gauw!

Matthew, gediplomeerd interieur stylist.

 

Colofon

Bronvermelding:

http://www.yunomi.nl/artikel/interieurtrends-voor-2012
http://yourhomeonlybetter.com/color-trends-for-2012-balance-to-preservation/
http://www.sigma.nl/over-sigma/nieuws/sigma-coatings-trends.aspx

Met dank aan:

Decorette Leiderdorp


TEFAF 2009 Verslag!

Een verslag van TEFAF 2009!Belofte maakt schuld zeggen ze altijd. Niet alle schulden kunnen altijd worden afgelost, maar deze gelukkig wel.Het verslag van de...

Vijf tips voor het inrichten van een tienerkamer

Het is bijna zo ver; je zoon of dochter gaat bijna beginnen aan de middelbare school. Tijd om de slaapkamer van je kind dus...

Jaloezieën van hout: alle voordelen op een rijtje!

Wat is het voordeel van houten jaloezieën? Jaloezieën zijn de perfecte manier om de directe zon tegen te houden en...

Slaapsystemen: matrassen en bedbodems!

Beste bloglezer, Wanneer je op het punt staat om een nieuw slaapsysteem aan te schaffen sta je vaak voor een lastige keus. Er...

Woonbeurzen & nieuwe samenwerking! [ 16/10/2011 ]

Beste lezer van ons Interieur Blog, We zijn er weer! Wegens familiaire omstandigheden is deze blog iets later, maar uitstel mag nooit afstel...

De spiegel: Interieur voor de hal!

De hal spiegel: waarom? De spiegel, of "Der Spiegel" in het Duits, is meestal een stuk glas waar je jezelf in kan zien....