Zo verhoog je de waarde van je huis – 5 tips!

Houten overkapping Beste Interieurbloglezer,

Ben je lekker op vakantie? Of zit je ook net als veel mensen thuis af te vragen wat je met je huis wilt doen?
Bij mij is dat moment nu ook gekomen. Spammers nemen in tegenstelling tot mij geen vakantie en die hadden de site een tijdje onderuit gehaald.
Gelukkig is de site weer online en hebben wij de zwakke plakken weggehaald.
Vandaag wil ik het hebben over de huizenprijzen.

De huizenprijzen lijken de laatste jaren alleen maar te dalen en het wordt steeds moeilijker om een huis tegen een aantrekkelijke prijs te verkopen. Wie slim investeert, kan de verkoopbaarheid én -waarde van een huis zelfs in deze tijd nog aanzienlijk verhogen. Wij geven een aantal tips om je huis nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

1. Vergroot het woonoppervlak

Één van de meest effectieve manieren om de waarde van je huis te verhogen, is door het woonoppervlak te vergroten. De waarde van een huis hangt namelijk voor een groot deel samen met het woonoppervlak dat het biedt. Informeer bij een architect naar de mogelijkheden. Je kunt je woonoppervlak vergroten door bijvoorbeeld de kamer of keuken iets verder uit te bouwen in de tuin of bijvoorbeeld door een ‘bovenlaag’ op de garage te bouwen.

2. Plaats een buitenverblijf

Soms is het niet zo mooi of praktisch om het woonoppervlak van je huis te vergroten. In die gevallen kun je ook overwegen een buitenverblijf te plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van eiken bijgebouwen. Die kunnen fungeren als garage of schuur, maar zijn ook van dusdanige kwaliteit dat je er een kantoorruimte, een slaapruimte of zelfs een kleine zelfstandige woning van kunt maken.

3. Betrek buiten bij binnen

Terras overkapping Heb je niet zoveel tuin over dat er mogelijkheden zijn voor het uitbouwen van je woning of het plaatsen van een buitenverblijf, dan is er een andere slimme manier om in ieder geval de illusie van veel ruimte te creëren: door een prieel of een terrasoverkapping aan je huis te plaatsen. Met name als je je huis in het voorjaar of in de zomer te koop zet, kun je hier je voordeel mee doen. De overkapping zorgt er namelijk voor dat je ineens ook buiten een extra woonkamer lijkt te hebben. Het open karakter ervan maakt dat je niet het idee hebt dat het ten koste gaat van de tuin.

4. Maak kleine klusjes af

De eerste indruk die mensen van een huis hebben wordt bepaald door de grote dingen, maar of ze het huis echt gaan kopen, is vaak afhankelijk van de details. Maak daarom kleine klusjes in huis af. Repareer dat licht dat het niet meer doet, plaats de plinten, zorg ervoor dat alles netjes in de verf zit en zorg dat alles een verzorgde indruk geeft. Dit kost best wat tijd, maar is relatief voordelig. Bovendien is het voor jezelf ook fijn, want als je de klusjes eenmaal van je lijstje kunt strepen, geeft dat een heel vrij en opgelucht gevoel.

5. Let op opbergruimte

Ben je handig en heb je nog wat tijd over? Investeer dan een paar zaterdagen in het optimaliseren van de opbergruimte. Je wilt niet dat mensen je huis komen bekijken en het niet kopen, omdat ze bang zijn te weinig opbergruimte te hebben. Zorg er ook voor dat onder andere je eigen spullen altijd netjes opgeruimd zijn, dat bevestigt bij potentiële kopers het idee dát er ook daadwerkelijk voldoende opbergruimte is. Wil je op grotere schaal opbergruimte toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van een schuurtje? Zorg dan dat de vergunningen in orde zijn en kies voor een neutraal exemplaar. Dan is de kans het grootst dat potentiële kopers er ook blij mee zijn.

Dit was het artikel van deze week. Volgende week gaan we het hebben over de verschillende soorten van financieringen voor verbouwingen.
Ik heb nog een ander leuk verrassinkje voor de week daarna, maar daar zal ik me nog niet teveel over uitlaten! Hou je mailbox dus in de gaten, want ik ben er zelf erg enthousiast over!

Groetjes,

Matthew.

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieur-tips/

of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

Zo haal je nog meer uit de tuin komende maanden 

Wanneer heb jij de tuin voor het laatst vernieuwd? Het is vaak een enigszins vergeten ruimte. Zonde, want we zitten steeds vaker buiten sinds...

Voorkom schimmel in huis

Vocht in huis is lastig. Het maakt niet uit of je een huis huurt of in eigendom hebt. Toch zijn huiseigenaar eerder genegen om...

De trends op het gebied van behang!

Ben jij je saaie muren ook helemaal beu? Of wil je jouw woonkamer opleuken, maar heb je geen zin in nieuwe dure meubels...

Interieur Tips voor de zomer!

Hoi allemaal! We zijn weer in de lucht!!! De zomer is ruimschoots begonnen, dus het is tijd voor wat tips voor de zomer! Allereerst...

Gootsteen / afvoer ontstoppen: Doe Het Zelf!

Gootsteen ontstoppen? Liever niet! Gootsteen of afvoer ontstoppen lijkt een van de minst prettige doe-het-zelf klusjes die je kunt doen, vooral vanwege de...

Kerst interieur trends & meer

pAn Amsterdam, schilderen & Kerst Trends 2008! Inderdaad, de komende tijd gaan er veel spannende dingen gebeuren! Allereerst hebben wij de pAn Amsterdam (23-30 november) 2008...