test

Optisch grotere woonkamer: met een schuifpui!

SchuifpuiEen heerlijk ruime en lichte woonkamer, het klinkt als muziek in de oren. Ben je niet gezegend met een grote woonkamer? Geen zorgen, de transformatie is snel gemaakt met een schuifpui. Dankzij de grote glaspartijen brengt een schuifpui meer licht en een gevoel van ruimte in je huis. Bekijk hier wat een schuifpui met jouw woning kan doen.

Meer licht en ruimte

Met de start van de lente ben je vast toe aan een frisse woning. Is een uitgebreide voorjaarsschoonmaak voor jou niet voldoende en ben je toe aan een grote verandering? Voor een grote transformatie is niet altijd een uitgebreide verbouwing nodig. Een schuifpui kan binnen 1 dag al worden geplaatst en doet wonderen voor je woning. Een schuifpui bestaat voor het grootste gedeelte uit glas, waardoor je direct een ruimtelijk gevoel in je woning creëert én het licht van buiten lekker naar binnen haalt. Zo ziet je woonkamer er meteen frisser, ruimer en lichter uit.

Betrek je tuin bij je woning

Nu het voorjaar weer is begonnen en de zon zich regelmatig laat zien breng je het liefst zoveel mogelijk tijd in je tuin door. Heerlijk genieten van een lekkere maaltijd en een koud drankje in de avondzon, de perfecte manier om te ontspannen na een lange werkdag. Met een schuifpui zorg je niet alleen voor meer licht en ruimte in huis, maar maak je ook je tuin een belangrijker onderdeel van je woning. Ideaal voor mensen die houden van het buitenleven. Met een schuifpui heb je iedere dag, in ieder seizoen een prachtig uitzicht op je tuin. Is het lekker weer? Dan schuif je de deuren lekker open om je tuin volledig bij je woonkamer te betrekken.

Soorten schuifpuien

Het laten plaatsen van een schuifpui is zo gedaan, maar er komen wel wat keuzemomenten bij kijken. De schuifpui stel je namelijk helemaal zelf samen, zodat deze aan al je wensen voldoet. Kies allereerst voor een type schuifpui. Er zijn 2 soorten:

  • hefschuifpuien
  • kiepschuifpuien

Een hefschuifpui kan simpel open worden geschoven met behulp van een hendel mechanisme. Het grote voordeel van een hefschuifpui is dat de onderkant van de schuifpui op gelijke hoogte ligt als de binnenvloer. Hierdoor heb je geen drempel die je weg naar buiten belemmert.

Een kiepschuifpui kan zowel open worden geschoven als worden gekiept. De kiepstand is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld je woning wilt ventileren, maar niet wilt dat je huisdier ontsnapt.

Schuifpui
Naast het type schuifpui, kies je ook voor het materiaal van je schuifpui. Je hebt de keuze uit kunststof, hout en aluminium. Bepaal zelf welke schuifpui het beste aansluit op jouw wensen. Vind je het belangrijk dat jouw schuifpui betaalbaar blijft? Kies dan voor een schuifpui van kunststof. Net als bij de prijzen van kunststof kozijnen, liggen ook de prijzen van een kunststof schuifpui lager dan bij andere materialen. Meer belangrijke eigenschappen per materiaal lees je hieronder:

kunststof: voordelig, onderhoudsarm, goede isolatie

hout: warme uitstraling, makkelijk te bewerken, meer onderhoud nodig

aluminium: sterk en licht materiaal, onderhoudsarm, moderne uitstraling

Betaalbaar en snel te plaatsen

Een schuifpui klinkt natuurlijk erg mooi, maar hoe zit het met de prijzen? De prijzen van een schuifpui hangen af van veel factoren. Hoe groot wordt jouw schuifpui, kies je voor hout, kunststof of aluminium en uit hoeveel delen bestaat de schuifdeur? Voor een flinke schuifpui van 3 meter breed en 2,2 meter hoog kun je rekening houden met een prijs van zo’n € 4.000. Heb je al een schuifpui in je woning en wil je deze vervangen? Dan is de klus vaak binnen 1 dag al afgerond. Moet er eerst een muur worden doorgebroken en eventueel zelfs radiatoren worden verplaatst om ruimte te maken voor de schuifpui? Dan zal de plaatsing vaak meerdere dagen in beslag nemen. Hoe dan ook, het resultaat is hetzelfde: een volledig getransformeerde woonkamer en een prachtig uitzicht op je tuin. Zo ga je goed de zomer in.

Nóg meer ruimte creëren?

Een schuifpui is een goede, maar niet de enige manier om een ruimtelijk gevoel in je woonkamer te creëren. Ook XXL vloertegels laten je woonkamer optisch groter lijken. Dit komt door het ontbreken van de vele voegen. Hierdoor lijkt je vloer één groot geheel, wat zorgt voor een gevoel van rust en ruimte. XXL tegels beginnen bij een formaat van 30 x 30 cm en kunnen oplopen tot wel 120 x 120 cm. Meer informatie over XXL tegels in je woning? Lees dan het artikel over het vergroten van je woonkamer met XXL tegels.

Dus, je hebt veel mogelijkheden om je woonkamer optisch groter te maken. Naast XXL tegels kun je zorgen voor meer zonlicht in je woonkamer: Schuifpuien bieden daar veel mogelijkheden voor in diverse materialen. Gelukkig is het betaalbaar en vaak snel te plaatsen. Al met al een leuk idee om de zomer goed mee te beginnen! <<IT

Updates op de blog van Interieur-Tips.nl zijn ook te volgen

via Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips

Of via Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/


Je kast eenvoudig opknappen

Irriteer jij je al een tijd aan de kleur op je geweldige kast, maar wil je hem niet weg doen? Dat is in veel...

Een leuke keuken inspireert met koffiedecoraties

Thema-keukens zijn echte kunstwerken, met iets interessants om naar te kijken en over te praten waar een bezoeker naar kijkt. Een leuke keuken kan...

Hottub of bubbelbad in de tuin? Enkele tips!

Een hottub of bubbelbad in de tuin is iets waar veel mensen van dromen: Heerlijk ontspannen met een wijntje op een warme zomeravond of...

Interieur & Vakantie: Nieuw op Interieur-Tips.nl!

Beste bloglezer, Eindelijk: een nieuwe nieuwsupdate! Het waren hectische tijden, maar eindelijk is het voor mij zover gekomen om Interieur-Tips.nl weer goed onder handen...

Muziekkamer ideeën in een industrieel interieur

Alle mensen houden van muziek. Goede muziek kalmeert de ziel, kalmeert het hart en vult de oren. Het is inderdaad moeilijk om je een...

Aansprakelijkheidsverzekering: verplichte kost, ook voor het wonen!

Aansprakelijkheidsverzekering: wat is dat? Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je verplicht moet afsluiten. In de volksmond is het vooral een verzekering...