Badkamertrends 2015: inspiratie voor je badkamer!

Badkamer trends 2015Trends op het gebied van wonen veranderen zo ontzettend vaak, dat het niet gek is dat je soms even niet meer weet wat modern is en wat inmiddels allang weer ‘uit’ is. Wat het belangrijkste is, is dat je kiest voor iets dat jij zelf heel erg mooi vindt. De huidige trends kun je heel goed gebruiken ter inspiratie, om op die manier een ontwerp te (laten) maken die helemaal past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van de badkamertrends van 2015. Heb jij of iemand die je kent grootse plannen om de badkamer binnenkort onder handen te nemen of ben je gewoon onwijs nieuwsgierig naar de laatste badkamertrends?

De badkamer: dé plek voor bezinning

In de afgelopen jaren heeft er grote verandering plaatsgevonden in de prioriteiten van de mensen op het gebied van wooncomfort. Waar men eerst genoegen nam met een functionele badkamer, is er nu veel meer vraag naar een mooie rustige ruimte waar je even helemaal tot rust kunt komen. Een mooie woon- en slaapkamer zijn allang niet meer de enige plekjes in huis waar we tot rust willen komen en ons terug willen kunnen trekken. De badkamer is nu dé plek voor bezinning en wellness geworden. Dit zie je in de huidige trends heel duidelijk terugkomen door bijvoorbeeld het gebruiken van natuurlijke materialen en organische vormen. Denk hierbij aan badkamers met houten vloeren, tegels van natuursteen en ronde wastafels en badkuipen.
Ook het gebruiken van planten als accessoires zie je terugkomen in de badkamertrends van 2015. De planten brengen dat stukje natuur in de badkamer waar we momenteel zoveel behoefte aan hebben.

Een luxe en warme uitstraling

Badkamer trends 2015Grote tegels in de badkamer zijn op het moment heel trendy door de luxe en warme uitstraling die ze hebben. XXL tegels worden zowel op de vloer als op de wanden gebruikt. Door de tegels op de wanden door te laten lopen creëer je een heel mooi geheel en hierdoor lijkt de badkamer tevens een stukje groter. In een kleinere badkamer wordt vaak gekozen voor lichtgekleurde XXL tegels om de ruimte groter te laten lijken. Doe inspiratie op bij all-aqua.nl en bekijk de verschillende mogelijkheden qua kleur, afmetingen en afwerking van het gehele XXL tegelassortiment. Het gebruiken van spiegels hebben hetzelfde effect. Je ziet veel badkamermeubels met spiegels op de kastjes om met deze trend mee te gaan.

Ook inloopdouches passen perfect bij de luxe badkamer die we in 2015 graag zien. Deze douches zijn één met de badkamer, omdat de tegels vaak doorlopen en er in de meeste gevallen slechts een glazen wandje laat merken dat je je in een aparte ruimte bevindt.

Technische snufjes in de badkamer

Badkamer trends 2015Tegenwoordig kunnen we zoveel met geluiden en verlichting dat je dit nu ook steeds vaker in de badkamers van Nederland tegenkomt. Zo kun je door het spelen met bijvoorbeeld gekleurde LED verlichting heel veel doen met de sfeer en kun je door het plaatsen van wat mooie (en waterdichte) speakers heerlijke rustgevende muziek laten klinken in de badkamer.

Als je het nog moderner en technischer wilt hebben kun je er ook voor kiezen om de traditionele draaiknoppen van je douche of wastafel, te vervangen door touchscreens.

Badkamertrends 2015

Waar het in 2015 vooral om draait is het creëren van een prachtige, sfeervolle ruimte waar jij je prettig voelt en waar jij compleet tot rust kunt komen in deze drukke en gehaaste tijd. Kies de materialen en de accessoires waar jij je goed bij voelt en die jouw voorkeur hebben om dé ideale badkamer voor jou te creëren! Het draait om bezinning en rust en dat stukje wellness kunnen we allemaal af en toe heel goed gebruiken.

 

Updates op de blog van Interieur-Tips.nl zijn ook te volgen

via Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips

Of via Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

 


Tips om je huis koel te houden in de zomer

Voordat je het weet is het weer zomer. Wanneer jij een huis hebt dat snel erg warm en benauwd is op warme zomerdagen, kan...

Meer warmte in je interieur met mango

Ben jij op zoek naar wat meer warmte en sfeer in je interieur? Een stijlvolle eyecatcher die alles in de ruimte samenbrengt? Of gewoon...

Hal verlichting & sfeer: voor je interieur!

De hallamp: verlichting voor de hal. De halverlichting, of de de hallamp haast een onmisbaar onderdeel geworden van het interieur in de hal: Als je...

De badkamer opknappen

In je eigen huis moet je je thuis kunnen voelen, in elke ruimte. Echter, is het bij veel ruimtes zo, dat je na een...

Hoe moet je een babykamer organiseren?

De kinderkamer georganiseerd houden is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel altijd essentieel. Baby's hebben zoveel nodig en bijna altijd op een belangrijk...

Deurmatten: om jou(w interieur) door de winter te helpen!

Beste Interieur-Tips.nl bloglezer, Het weer is de laatste week lekker tekeer gegaan! Sinterklaas verdronk zowat, en iedereen waaide zo ongeveer weg door de wind en...