test

De mooiste industriële salontafels

Ben je op zoek naar een salontafel die je moderne, industriële interieur perfect aan zal vullen? In dat geval mag een industriële salontafel niet ontbreken! Een salontafel is een onmisbaar, praktisch meubelstuk in de woonkamer. De industriële variant staat stoer en voegt een uitroepteken toe aan de industriële uitstraling van de ruimte. Industriële salontafels komen in verschillende stijlen, vormen en maten; zeker in meubelwinkel Cavetown.nl. Een keuze maken kan dus erg lastig zijn.

Onze favoriete industriële salontafels

Benieuwd naar de mooiste industriële salontafels? Kenmerkend aan deze tafels is dat ze verschillende materialen combineren; meestal een houten- of glazen blad met ijzeren poten. We zetten een paar van de meest populaire modellen voor je onder elkaar, dus lees zeker door wanneer je wel wat inspiratie kunt gebruiken.

De massieve salontafel

De industriële woonstijl wordt gekenmerkt door haar ruige, stoere uitstraling. Een massieve salontafel met metalen wanden en een houten blad sluit hier naadloos op aan. Het simpele, minimalistische ontwerp staat prachtig in industriële interieurs. Vaak zijn deze tafels vervaardigd uit zwart geschuurd metaal in combinatie met een robuust hardhout blad. Door het schuren heeft het metaal een licht ‘gewolkt’ effect, dat door lichtinval bijzondere effecten kan geven.

Aluminium salontafel

Wie zegt dat industrieel niet mooi kan zijn? Met een aluminium salontafel, al dan niet in sets met verschillende formaten, haal je een echte eyecatcher in huis. Vaak worden bij deze modellen de tafelbladen getypeerd door de tekening in het materiaal. Meestal zie je ze met een poot gemaakt van zwart ijzer, wat een mooi en stoer contrast geeft met de subtiele effecten van het blad.

De ‘zwevend blok hout’ salontafel

Er is geen officiële benaming voor dit model salontafel echter wordt het goed omschreven wanneer je het een zwevend blok hout noemt. Dit effect wordt gecreëerd door het robuuste blad, al dan niet met vakken onder het blad voor bijvoorbeeld tijdschriften en de afstandsbediening, in combinatie met de dunne, metalen poten. Deze combinatie betekent dat het visuele gewicht voornamelijk in het hout zit, waardoor de tafel lijkt te zweven wanneer je door je wimpers kijkt.

Draadstaal frame salontafel

Wil je een salontafel waar je doorheen kunt kijken, maar gaat je voorkeur niet uit naar glas? Overweeg dan zeker een industriële salontafel met draadstaal frame, waarbij het houten blad op het frame ligt. Dit ontwerp stelt je in staat door de salontafel heen te kijken en voegt dus weinig visueel gewicht toe, wanneer je je industriële stijl liever niet te robuust maakt.

Gerecycled hout salontafel

Weinig meubels voegen meer karakter toe aan je woning dan wanneer deze gebruik maken van materialen met geschiedenis. Zo ook gerecycled hout, dat in vele vormen en maten beschikbaar is. Wat dacht je van een metalen frame met een ondersteboven kist of pallet als blad? Stoer: check. Duurzaam: check. Een karakteristieke uitstraling: check.

Met deze opties heb je wellicht al een beter idee voor welk soort salontafel je het beste kunt gaan in jouw industriële ruimte. Gelukkig kun je binnen deze stijl vele kanten op, waardoor je bij elke voorkeur in staat bent een mooie salontafel te vinden.

5 tips bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

Verschillende stoelen aan tafel Voor de eetkamertafel werden vroeger bijpassende stoelen gekocht. Het moest een set zijn. De eiken tafel had eiken stoelen. Robuust en...

Meubels voor je woonkamer uitzoeken

Is het tijd om de woonkamer eens een nieuwe uitstraling te geven, dan doe je er goed aan de juiste meubels uit te kiezen....

Actie & Aanbiedingen in en nabij Akademie Vogue!

Open dag bij Akademie Vogue! Het is weer zover: Styling Akademie Vogue heeft de laatste eindpresentaties vandaag, en dat betekent dus: vakantie!!!Echt waar?...

Paraplustandaard: voor de entree hal!

De paraplustandaard: Houdt alles droog! De paraplustandaard, of paraplubak is er om je paraplu in stijl op te kunnen bergen. In Nederland regent het immers...

Hoe te decoreren in een Scandinavische stijl?

Bij Scandinavisch design draait alles om kalm, eenvoudig, puur en toch volledig functioneel te zijn. Het Scandinavisch design ontstond in de jaren 1950 en...

Kerst trends & tips voor het interieur: muurdecoratie!

Kerst staat nu ook weer voor de deur nu Sinterklaas is geweest, dus de vraag is altijd: hoe kun je een mooie sfeer...