Meer ruimte in je kledingkast creëren!

We komen altijd ruimte tekort in de kledingkast, maar hoe kan dat? We weten dat meer ruimte zorgt voor een beter overzicht en daarnaast natuurlijk meer plek voor je kleding. Maar hoe zorg je dan voor meer ruimte in je kledingkast zonder dat je hiervoor een hele nieuwe kast moet aanschaffen? Dat laten wij je in dit artikel zien met een aantal tips.

Zorg voor ruimte in de lengte en breedte

Er zijn veel verschillende kledingkasten te vinden, in vele verschillende groottes en soorten. Lang niet elke kledingkast is even praktisch, al ligt dit er ook erg aan hoe de indeling van je slaapkamer is. Het is in ieder geval aan te raden te kiezen voor een hoge kast. Op deze manier verspil je namelijk geen kostbare ruimte en benut je de hoogte van je kamer.

Heb je al een kast staan? Ook dan kun je de ruimte tussen de kast en het plafond goed benutten. Zo kun je dozen of manden aanschaffen waar je vervolgens de kleding in stopt die je op dit moment niet gebruikt, zoals winterkleding in de zomer.

De indeling van je kledingkast

Naast de benodigde ruimte is ook de juiste indeling belangrijk voor het optimaal benutten van de ruimte in je kledingkast. Een juiste indeling kan ervoor zorgen dat je meer ruimte overhoudt dan je in eerste instantie wellicht dacht. Heb je bijvoorbeeld veel shirts die je normaal gesproken altijd ophangt, leg deze dan in het vervolg neer zodat je meer ruimte hebt.

Sowieso neemt kleding ophangen veel ruimte in beslag, terwijl veel kledingstukken ook gewoon neergelegd kunnen worden. Uiteraard kun je een jurk, rok of pak wel het beste ophangen. Door bewust te kijken naar welk kledingstuk je op kan hangen en welke er ook neergelegd kunnen worden benut je de ruimte in je kast optimaal. Ook zijn er zakken te koop met verschillende vakken. Deze kan opgehangen worden en in die vakken kun je vervolgens opgevouwen kledingstukken in leggen.

Rol je kleding op voor meer ruimte

Wil je graag meer ruimte overhouden in je kast, en er daarnaast voor zorgen dat je kleding kreukvrij uit de kast komt? Dan kun je de kleding ook heel makkelijk opvouwen. Deze tip is al bekend bij het inpakken van een koffer, maar kan dus ook heel prima bij je kledingkast. Wel doe je er dan goed aan ervoor te zorgen dat je ziet welk kledingstuk er ligt. Dit kan je veel tijd schelen als je ’s ochtends vroeg kleding uit moet zoeken voor je werk.

Handige tools voor meer ruimte in de kledingkast

Heb jij mooie houten kledinghangers voor je kleding? Dit staat natuurlijk heel erg mooi en ze zijn ook nog eens hartstikke stevig, maar nemen wel veel ruimte in beslag. Je kan er dus beter voor kiezen dunne hangers te gebruiken van plastic. Voor hele zware kledingstukken of bijvoorbeeld je jurken kun je nog wel de houten hangers gebruiken als je bang bent dat de hanger het anders niet houdt.

Daarnaast kun je ook verschillende tools aanschaffen om de ruimte van je kledingkast optimaal te benutten. Zo zijn er inzetstukken waar je ondergoed en sokken makken in op kan bergen maar kun je ook haakjes komen die je aan de zijkant van de kast bevestigd. Bijvoorbeeld voor je ochtendjas of pyjama.

Als laatste nog een kleine tip: gebruik extra haakjes aan de binnenkant van je kastdeur. Zeker bij een deur waarachter alleen maar kleding hangt, kun je prima haakjes plaatsen. Deze kun je vervolgens gebruiken voor je riemen, tops of beha’s.

Lees ook: De voordelen van een zwevend tv-meubel

Interieur & Sfeer volgens een Interieur Stylist

Interieur stying is iets dat bijna iedereen wil doen, maar om het goed te doen komt er toch echt meer bij kijken! Op deze...

Welke planten kun je het beste nemen in huis?

Wil jij graag meer planten hebben in je huis, maar weet je niet goed welke je dan het beste aan kunt schaffen? Wij laten...

Residence – Woonblad mooier dan ooit!

Residence, mooier dan ooit luidt het credo. Nu is het lastig om te zeggen wat iemand mooi vindt, maar over het algemeen kunnen we...

Nazomer interieur tips – 24/09/2008

Vakantie is over, wat doen we nu? Beurzen! Verhuizen! Althans, ik wel... Ja, de vakantie is inderdaad lang en breed over.Zelfs de styling academie...

Slaapsystemen: matrassen en bedbodems!

Beste bloglezer, Wanneer je op het punt staat om een nieuw slaapsysteem aan te schaffen sta je vaak voor een lastige keus. Er...

Oktobermaand = Woonmaand! – 10/10/2010

Lieve Interieur Bloglezer(es), Het is weer ruimschoots oktobermaand! Traditiegetrouw betekent dit altijd de woonmaand, waarbij de interieur winkels hun producten extra onder de aandacht...