test

Interview met InsIDesign – 18/4/2009

Hoi allemaal!

Het heeft een tijdje geduurd, maar mijn nieuwe website is min of meer up & running. Het programma dat mijn nieuwsbrieven moest verzenden deed het ook niet helemaal naar wens, zodat ik noodgedwongen een ander moest vinden, maar gelukkig zijn we er weer goed en wel. Google begint nu ook door te krijgen dat mijn site in positieve zin veranderd is, dus vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.

Art Fair 's HertogenboschAls herinnering wil ik nog even onder de aandacht brengen dat de Art Fair s’Hertogenbosch (AFsH) vanaf morgen van start gaat, zoals ik al aankondigde in mijn nieuwsbrief van 25 maart. Kortingscouponnetjes zijn te vinden op http://www.afsh.nl/korting

Verder wil ik het hebben over Viola Dobbelaar, de interieur styliste achter InsIDesign.

Het beroep als styliste is geen makkelijke, want een stylist is niet zo vaak nodig als koffie en brood, terwijl je al heel veel stylisten op de markt hebt. Zelfs als je als stylist(e) al opdrachten hebt die binnenkomen, gaat je leven niet altijd over rozen.

In deze nieuwsbrief willen wij een kijkje nemen in de keuken van een professionele interieur styliste die zich al ruimschoots heeft bewezen. Ze heeft al verschillende opdrachten gedaan voor diverse bekende tijdschriften als de Hitkrant, Fancy Magazine, tijdschriften die elke jongere wel kent, en Ariadne At Home, het interieur tijschrift voor vrouwen door vrouwen. Naast deze tijdschriften doet ze ook aan het stylen van woningen en bedrijven, waarvan zij uiteraard ook enkele projecten op haar naam heeft staan.
Haar presentaties zien er professioneel en verzorgd uit, en het is duidelijk dat zij erg creatief bezig is.
Bij deze het interview die wij van haar hebben afgenomen:

InsIDesignWie ben jij?

Viola Dobbelaar, 32 jaar en woonachtig in Zeeuws-Vlaanderen, samen met zoontje Finn.

Wat doe jij?

Ik ben interieurstylist bij insIDesign, waarvan ik tevens eigenaar ben.

Wat is jouw specialiteit?

Ik denk toch wel de kinderkamers. Toen ik in 2004 begon (nog niet als bedrijf), stileerde ik vooral kinder- en tienerkamers en hierin ben ik nog steeds zeer bedreven. Het zijn erg dankbare ruimtes waarin je al je creativiteit in kwijt kunt. Dat wil niet zeggen in de rest van de woon- of werkruimtes niet, maar kinderkamers zijn wel erg leuk om te doen!

Tienerkamer van InsIDesignWat interesseert jou het meeste in kinderkamers?

Zoals bij de vorige vraag aangegeven: je kunt er al je creativiteit in kwijt en kinderen vinden het prachtig als ze ineens van babykamer naar kinderkamer gaan of van kinderkamer naar tienerkamer. Ze zijn ineens ‘groot’. Dat is erg leuk om te zien.

Voor wie is insIDesign bedoeld?

insIDesign is bedoeld voor een ieder die toe is aan een nieuwe look voor hun woon- of werkomgeving en er zelf niet helemaal uitkomt of er geen tijd voor heeft. Ook mensen die een nieuwbouwwoning of –pand gaan behuizen, kunnen bij insIDesign terecht. Wij kijken dan wat de beste indeling is voor het object. Ook makelaars en mensen die hun woning verkopen, kan ik van dienst zijn.

Hoe ben je erop gekomen om stylist te worden? Wist je het meteen al?

Nou nee, ik wist het zeker niet meteen al. Ik heb zelfs een opleiding tot directie secretaresse gevolgd en heb veel in de administratieve sector gewerkt. Maar in de loop van de jaren begon het toch erg te kriebelen, ik moest iets doen met mijn creativiteit! Uiteraard was ik wel al veel bezig met inrichten, accessoires, kleurgebruik, maar dan in de privésfeer. Het echte werk begon na een opleiding binnenhuis-architectuur. Toen wist ik, hiermee wil ik mijn brood verdienen. Er is toch niks mooiers dan van je hobby je werk maken?!

Makeover voor de FancyWat onderscheidt een goede stylist van een minder goede stylist?

Ik vind dat je heel goed naar je cliënt moet luisteren over zijn/haar wensen. Belangrijk is altijd een goed kleurpatroon, bijbehorende accessoires, meubelen, de gehele combinatie is van belang. Lichtinval, etc. Uiteraard moet je als stylist suggesties doen als je denkt dat de cliënt iets wilt wat niet haalbaar is, daarvoor word je uiteindelijk ook ingehuurd. Een goed moodboard, zodat de cliënt kan zien wat je in gedachten hebt. Verder valt over smaak niet te twisten uiteraard, maar je moet als stylist toch proberen over te brengen (eerst op papier) wat de klant wil.

Hoe is het bij jou thuis ingericht?

De basis is wit. De wanden en kozijnen zijn door heel het huis wit. De keuken en de badkamer zijn het kleurrijkste met bijv. in de keuken 70’s details (oranje, roze, mintgroen) op de muren. De slaapkamers zijn erg basic. Witte wanden, grijs en een babyblauw vintage bed overheersen op de ouderslaapkamer. De wanden in de kinderkamer zijn ook wit. Verder is deze kamer gericht op zwart/wit prints, zilver en een enkel kleurrijk accessoire, zoals bijv. een knalgroene plaid op het bed. In de woonkamer zijn op dit moment vooral wit, een enkel zwart detail, een groot bruin meubelstuk en zilveren en witte accessoires. Maar het wordt weer tijd voor iets anders! Als ik thuis iets verander, gebeurd dat wel in het moment. Alles in één keer!

Wat is de opdracht geweest waar jij het meest trots op bent?

In 2007 mocht ik een opdracht verzorgen voor het meidenblad ‘Fancy’. Dit hield in een totale bedroom make over voor één van de lezeressen. Het eindresultaat was geweldig. Ze hebben er uiteindelijk 3 pagina’s aan geweid. Prachtig!

Wat was het moeilijkst aan dat project?

De wanden! Vreselijk kromme kelderwanden in combinatie met een vintage behangetje, dat wilde niet goed. We hebben het uiteindelijk voor elkaar gekregen, maar vraag niet hoe! Ook was de tijdsdruk erg hoog. In 2,5 dag moest we alles gedaan hebben. Is ook gelukt, maar we hebben erg hard moeten werken!

InsIDesign VerkoopstylingIk zie dat je iets met verkoopstyling doet. Wat is dat eigenlijk?

Een verkoopstylist geeft advies over de presentatie van een huis, dit houdt in dat een stylist een totaaladvies geeft voor het upgraden van de gehele woning. Dus per ruimte adviseert een styliste hoe de woning geoptimaliseerd kan worden voor de verkoop, bijvoorbeeld over meubelopstelling, klein onderhoud en het toevoegen of weglaten van interieur accessoires. Dit gebeurt allemaal in nauwe samenwerking met de cliënt of makelaar.

Waar moet met het meest op letten als men een huis wil verkopen?

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk, dus zorg er altijd voor dat het object goed verzorgd en schoon oogt! Verder moet een woning niet te vol staan, hierdoor wordt het geheel onoverzichtelijk. Indien het een klein object is kun je het bijv. door gebruik van spiegels optisch vergroten. En zo heb je nog wel meer ‘trucs’.

Hoe ziet jouw droomproject eruit?

Een mooi object te mogen inrichten in het buitenland (met zon!), waarbij ik budgetloos mag werken.

Stel, je hebt opeens een donatie van 10 miljoen na alle belastingen op je bankrekening staan. Wat ga je ermee doen?

Daarvan kan ik me niet eens een voorstelling maken! Hoewel, ik heb een leuk huis op het oog, dit zou ik gelijk kopen en laten verbouwen. Verder zou ik een maandje naar de zon vertrekken om eens goed na te denken wat er met zoveel geld gedaan kan worden. Er zou zeker iets naar het goede doel gaan, maar daarvan zijn er zoveel dat ik daar echt in zou moeten duiken. In ieder geval iets voor kinderen.

Hoe vind jij als interieur expert dat de gemiddelde Nederlander zijn huis inricht?

Dat gaat steeds beter. De jongelui hebben het toch wel redelijk door, hoor. En tegenwoordig kun je tegen leuke prijzen een interieur aanschaffen. Ik ben voorstander van bijv. een IKEA, omdat je zo vaak van interieur kunt wisselen met hun producten. Als je het beu bent koop je gewoon wat nieuws, het is goedkoop. Het nadeel hiervan is uiteraard een mindere kwaliteit, maar het is maar net waar je voor kiest. Een combinatie wellicht?

Verder merk ik wel dat veel mensen nog steeds in een etalage(living) willen wonen, terwijl dat zo onpersoonlijk is en tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Een beetje meer fantasie en creativiteit mag wel in Nederland.

Welke trend op het gebied van interieur valt jou het meest op?

Comfort! Mensen willen graag een huis wat comfortabel is, zowel in gebruik als de looks. Dit houdt in dat de techniek in bijv. de keuken er ook mooi uit moet zien. Dus gebruiksvriendelijk en design. We hebben allemaal niet veel tijd, dus het moet praktisch zijn, maar het oog wil ook wat.

Is er nog een interieur tip die jij ons wilt meegeven?

Durf! Als je iets wilt, maar je twijfelt of het mooi zal zijn, gewoon doen! Is het toch niet wat je ervan gehoopt had, kun je het altijd weer veranderen. Maar je zult er versteld van staan wat dat felle kleurtje, dat krankzinnige behangetje of dat ene meubel zal doen met je ruimte!
<<<[IT]

NonplusultraDus, Viola raadt ons vooral aan om eens iets anders uit te proberen. In principe niet zo moeilijk, want voor weinig geld kun je bij een tal van winkels terecht voor opvallende dingen. Een ervan is bijvoorbeeld Kitsch Kitchen, maar daar moet je wel van houden, want het is ook een beetje truttig. De hippe versie is dan misschien Nonplusultra, waar ze allerlei hippe dingetjes voor thuis hebben, maar als je eerst low budget wat wilt uitproberen, kun je ook in de Blokker, de Hema of de Xenos ook aan leuke dingen komen, mits je je ogen natuurlijk goed openhoudt. Mocht je niks vinden, dan heb je nog altijd het potje verf!
Volgende keer dus: verf tips voor gevorderden en een interview met… een ander persoon die voorbeeld is op het gebied van interieur.

Wie nog eens een kijkje wil nemen naar het werk en de mogelijkheden van Viola Dobbelaar van InsIDesign, kan surfen naar:

http://www.insidesign.nl/

De juiste erfafscheiding kiezen: voor beveiliging en privacy!

Een nieuwe erfafscheiding kiezen kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Om de juiste...

Hoe moet je een babykamer organiseren?

De kinderkamer georganiseerd houden is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel altijd essentieel. Baby's hebben zoveel nodig en bijna altijd op een belangrijk...

Actie & Aanbiedingen in en nabij Akademie Vogue!

Open dag bij Akademie Vogue! Het is weer zover: Styling Akademie Vogue heeft de laatste eindpresentaties vandaag, en dat betekent dus: vakantie!!!Echt waar?...

Tips vloerverwarming kopen

Vloerverwarming is een heerlijke manier om je woning te verwarmen. Natuurlijk is er het feit dat je vloeren niet koud aanvoelen aan je...

Ideeën om een ​​huis in landelijke stijl te hebben

Oost, West, thuis best. Hier gaat iemand na een dag hard werken naartoe om te ontspannen. Het is waar men gaat en liefde ervaart...

De woonkamer: interieur & sfeer!

Wat is de woonkamer? De woonkamer is meestal de grootste ruimte die je kunt vinden in een huis. Moderne woonkamers hebben vaak meerdere...