Hoe zorg je voor een moderne woonkamer?

We zien tegenwoordig erg veel marmer in de woonkamers, net als betonlook, zwart stalen deuren en kozijnen en zo min mogelijk losse meubels. Misschien wil jij ook wel graag een moderne woonkamer, maar weet je niet goed hoe je dit het beste aan kan pakken. Ook kan het zo zijn dat een gedeelte van je kamer al af is, maar dat je vastloopt op de rest. In dit artikel geven wij je daarom een aantal tips voor een moderne woonkamer.

Ga eens voor een cinewall

Heb jij je televisie nog op een tv-meubel staan, of opgehangen aan de muur? De cinewall is momenteel ontzettend populair, en zorgt dan ook voor een hele nieuwe kijkervaring. Deze “wall” is niet meer dan een hele grote kast van plafond tot grond en van muur tot muur of een gedeelte van de muur. Je hebt veel verschillende soorten en je kunt hem zelfs op maat bestellen, maar de meesten hebben aan weerszijden een kast en in het midden zit de televisie verwerkt. Verder kunnen er ook nog vakken geplaatst worden, of nog meer kastdeuren.

Deze cinewall zorgt voor een mooi geheel en het staat daarnaast ook nog eens erg modern en mooi. Alle snoeren worden netjes weggewerkt en modems, televisiekastjes en spelcomputers verdwijnen achter de deuren zodat je deze niet ziet.

Een gashaard in een moderne woonkamer

Zou je graag extra warmte in je woonkamer willen creëren, dan doe je dit tegenwoordig het beste met een gashaard. Deze zijn er in vele soorten en maten, waarbij je er zelfs voor kunt kiezen er eentje onderin je cinewall te laten plaatsen. Een gashaard wordt in de muur verwerkt wat zorgt voor een strakke afwerking, maar daarnaast biedt het ook andere mogelijkheden. Heb jij bijvoorbeeld een muur die een gedeelte van de woonkamer scheidt, dan kan deze gashaard daar ook geplaatst worden. Zo heb je op allebei de plekken de voordelen van de haard.

Betonlook in je woning

Ook de betonlook is nog steeds erg populair en zie je dan ook in veel producten terugkomen. We kennen natuurlijk de vloer van betonlook al, maar je kunt er ook voor kiezen dit op je muren aan te laten brengen. Vormt je keuken een geheel met de woonkamer, dan zou je deze look zelfs nog door kunnen trekken naar de keuken.

Durf te spelen met kleur

Al die moderne uitstralingen zijn leuk, maar kunnen er wel voor zorgen dat je woonkamer wat kil oogt en dat is niet de bedoeling. Durf daarom vooral te spelen met kleur, en dan met name bij de accessoires. Mooie okergele kussens op de bank of een kleurrijk schilderij aan de muur doet al veel voor je woonkamer. Laat deze kleur vervolgens terugkomen in andere accessoires zoals bloempotten, vazen, plaids en in het vloerkleed, om een geheel te vormen met de rest.

Beginnen met een moestuin

De lente is het ideale moment om met een moestuin te beginnen en er zijn dan ook steeds meer mensen die kunnen...

Gordijnen online te koop: voor de slaapkamer!

Soorten gordijnen online te koop Gordijnen zijn meestal doeken die zijn bedoeld om je kamer, zoals de slaapkamer op een leuke manier af te schermen....

Vaak van huis? Met domotica-technieken beveilig je je huis slim

Ben je vaak op pad, dan is het wel zo prettig te weten dat je huis er veilig bij ligt en inbrekers geen kans...

Woonbeurzen maart 2012!

Beste lezer, De woonbeurzen van maart 2012 zijn online! Op onze Facebook was het gisteren al aangekondigd, maar vandaag wil ik de belangrijkste beurzen...

Object Rotterdam 2012: een verslag.

Beste nieuwbrieflezer, Object Rotterdam 2012 is vandaag van start gegaan!Misschien heb je de aankondiging al in de vorige Interieur blogartikel, of op onze Facebook...

Lichtplan maken: een inleiding!

Beste Interieurblog abonnee, Beloofd is beloofd, dus in dit blogartikel wil ik het hebben over het maken van een lichtplan.Een lichtplan maken heeft een...