Doorlopend krediet: Geld lenen voor verbouwing!

Wat is een doorlopend krediet?

Geld lenen bij A-KredietEen doorlopend krediet is een lening van de bank om jou extra bestedingsruimte te geven, bijvoorbeeld voor nieuwe meubels of voor een verbouwing. Eigenlijk een beetje als rood staan, maar dan iets anders: je moet namelijk altijd een deel (maandelijks) aflossen, maar de rente die je betaalt is vaak lager dan bij rood staan.

Waarom een doorlopend krediet?

De voordelen van een doorlopend krediet zijn net als dat van andere leningen: je kunt het geld meteen uitgeven. Dat betekent dat je meteen iets kunt kopen, zonder dat je hoeft te wachten totdat je genoeg geld bij elkaar gespaard hebt. Soms kan het immers gebeuren dat je het geld op korte termijn nodighebt: als je een kind krijgt, en de kinderkamer moet worden ingericht, of als je door onverwachte omstandigheden nieuw interieur nodighebt: een ongeluk, diefstal of als je bankstel of je koelkast eerder kapot gaan dan dat je verwacht hebt. Een woonverzekering dekt vaak alleen een fractie van de echte schade die jij lijdt!
Wat ook kan gebeuren is dat er een éénmalige subsidie wordt uitgekeerd bij verbouwingen, dan moet je er vaak ook snel bij zijn, anders loop je al dat geld mis!

Hoe zit het met terugbetalen van deze lening?

Het afbetalen van een doorlopend krediet hangt af van de afspraak die je hebt gemaakt met de bank. Dat gebeurt vaak in percentages van minimaal 1, 2 of 5% van de openstaande som. Het betaalde mag je wel weer opnemen. Sommige kredieten hoeven na overlijden niet meer te worden afgelost (kwijtschelding), andere kredieten moeten je nabestaanden betalen. Let daar goed op!

Verder is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je zo’n krediet snel kunt aflossen, want door de rente loopt de schuld steeds hoger op, zodat je uiteindelijk nog veel meer moet afbetalen!

Soorten doorlopende kredieten

Doorlopende kredieten heb je in verschillende varianten, zoals het bedrag dat je moet aflossen, wanneer de lening afloopt, of de verzekering wanneer je niet kan terugbetalen. Welk het beste is, hangt echt af van jouw situatie. Vaak kun je met jouw bank afstemmen hoe het het beste aan te pakken. Belangrijk is dan om te weten hoe lang je bezig bent met aflossen en hoeveel je (per maand) betaalt. Wat ook nog kan spelen is de verzekering. Stel, je raakt arbeidsongeschikt, of je komt te overlijden: wat gebeurt er dan met de schuld? Voor mensen die nog jong en gezond zijn, speelt dit misschien geen rol, maar op zeker moment kan er een tijd komen om hier toch over na te denken.

Hoe kan ik een doorlopend krediet afsluiten?

Elke bank heeft zo’n doorlopend krediet, dus in principe kun je hem bij jouw reguliere bank aanvragen. Je betaalt vaak wel meer rente, omdat deze vaak verzekerd is bij het overlijden. Als je onverhoopt komt te overlijden, dan betaalt de verzekering jouw openstaande schuld aan de bank. Zo’n verzekering kost natuurlijk geld, wat je vaak in de rente terug zal zien: deze is hoger.
Als je zo’n verzekering niet wilt, kun je ook tegen lagere rentes een doorlopend krediet afsluiten, zoals bij A-krediet. Naast doorlopende kredieten hebben zij ook leningen waarbij de aflossingsperiode wel vaststaat, zodat je op die manier meer zekerheid hebt. Hoeveel geld je kan lenen is heel simpel te achterhalen door een menu’tje waar je je inkomsten en je uitgaven kunt aangeven. Aan de hand daarvan kun je dan een offerte aanvragen, die je ondertekend terug kan sturen. Als deze binnen is, heb je extra geld voor bijvoorbeeld de verbouwing tot je beschikking!

Hun website is te vinden op www.a-krediet.nl

 


Woonkamer vergroten: met XXL-tegels!

De woonkamer, een plek waar je veel tijd doorbrengt en waar veel meubels een plaats krijgen, wil je het liefst zo ruim mogelijk hebben....

Slaapkamer inrichten volgens de interieur trends: vorm en kleur!

Lieve trouwe blog lezer(es), De slaapkamer heeft een belangrijke rol binnen de interieurtrends. Het is een van de belangrijkste kamers in huis. De...

Aandacht voor goede ventilatie in huis

Ventilatie in huizen is ontzettend belangrijk. Veel mensen staan er niet bij stil dat het binnenklimaat waarin ze leven van invloed kan zijn op...

Urban jungle in de woonkamer? Enkele interieur tips!

Urban jungles in het interieur is dé trend van tegenwoordig: enige tijd was het al ruimschoots zichtbaar: never not enough plants! We zien...

Woonbeurzen maart 2012!

Beste lezer, De woonbeurzen van maart 2012 zijn online! Op onze Facebook was het gisteren al aangekondigd, maar vandaag wil ik de belangrijkste beurzen...

Een veranda bouwen en inrichten: zo pak je dit aan

Wil jij voor de zomer een mooie veranda waar je van kan genieten? Dan is het goed om te weten hoe je deze bouwt...