Financiering van een nieuw huis of interieur: Geld sparen of lenen?

Huis of interieur financieren? Hoe?

geldMet financiering bedoelen wij eigenlijk: hoe betaal je een nieuw interieur? Of ook wel: hoe laat jij je interieur ideeën van droom naar werkelijkheid veranderen? Het opnieuw inrichten van een huis kan veel geld kosten. Vaak zijn het niet de kosten van het materiaal, maar vooral het werk en de vakmanschap dat erin zit dat veel geld kost. Een nieuw interieur is immers maatwerk dat zorgvuldig in elkaar moet worden gezet, zodat jouw huisje het mooiste huis van de hele wereld is! Dat kost tijd, dus geld, want handwerk is vaak erg duur.

Het schilderen van jouw huis is qua materiaal misschien wat kwastjes en een pot verf van enkele tientjes, maar de vakmanschap om het goed te doen en om alles mooi af te werken loopt makkelijk op in de honderden Euro’s: denk maar aan de oude verflagen verwijderen, het gebruiken van de juiste verfsoort, het egaal aanbrengen van de verf. Het laatste klinkt makkelijk, maar je hebt er toch de kunde en ervaring voor nodig (zie mijn doe-het-zelf artikel over lakken)! Dus, op deze pagina een overzicht van manieren om aan geld te komen om jouw huis mooi te maken!

 

Geld sparen.

Geld sparenMeestal heb je dat geld niet direct op je bankrekening zitten van “Oh, dat betalen wij wel even”. Vaak gaat daar wel een stapje tussen zitten, zoals sparen of lenen.

De eerste, en beste manier is natuurlijk een nieuw interieur te kopen door te sparen. Elke maand een vast bedrag opzij leggen, voor een grote uitgave in de toekomst: kleding, een wasmachine, een auto, of natuurlijk een nieuw interieur. Het zit er allemaal in. Voordeel is dat je zelf je eigen boontjes kunt doppen, plus dat je rente krijgt over het gespaarde geld. Geen gedoe met afbetalen en elke maand grote sommen geld naar de bank te brengen, alleen maar om te zien dat het grootste gedeelte opgaat aan rente, en niet de aflossing van de lening.

 

Geld lenen.

BankbiljettenGeld lenen is de tweede optie om iets moois met jouw huis te doen. Hoewel het niet altijd leuk is, heeft het de belangrijke voordeel dat je meteen iets kan betalen. Het klinkt misschien vrij dom, maar het heeft belangrijke voordelen: voorkomen van nog hogere kosten, of voor huiseigenaren is het vaak een goede investering, omdat de overwaarde van een huis de rente vaak compenseert.

Het idee van iemand iets tegoed te staan, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Denk maar aan jouw baan. Pas na een maand te hebben gewerkt, krijg je je salaris pas gestort! Of bestellingen die worden geleverd bij bedrijven. Vaak worden de goederen ook pas later betaald.

De meeste mensen die een huis kopen, sluiten een hypotheek af, waarbij grote sommen geld van enkele honderden duizenden Euro’s worden geleend. Ben je niet van plan om een nieuw huis aan te schaffen, dan kun je gebruik maken van een doorlopend krediet. Deze is vaak kleiner en in tegenstelling tot een hypotheek kun je hem elk moment aflossen zodra je geld hebt. Zo’n doorlopend krediet is vooral handig als je het geld even nodighebt, maar snel wilt afbetalen, zonder dat je er voor langere periode aan vastzit. In tegenstelling tot een persoonlijke lening of hypotheek hoef je geen boete te betalen als je extra aflost.

Als laatste kun je kiezen voor een aankoop met credit card. Hoewel je met een credit card eigenlijk ook geld leent, duurt deze lening niet erg lang, meestal hooguit een maand.

Je kunt er geen grote verbouwingen mee financieren, maar het heeft wel het grote voordeel dat je vaak standaard de eerste zes maanden na aankoop van bijvoorbeeld een dure lamp of een splinternieuwe bankstel verzekerd bent tegen verlies, diefstal en beschadiging. Als er dus iets gebeurt, krijg je dan een groot deel van je geld gewoon terug!

Hoewel geld sparen altijd de beste manier is, kan ik me goed voorstellen dat een nieuw interieur niet altijd kan wachten. Als je bijvoorbeeld een kind krijgt, of als je bankstel onverwachts het begeeft. Of wat dacht je van een fikse korting op een meubel die je altijd al wilde hebben? Dan is het juist voordeliger om eventjes wat geld te lenen, zodat het zich vanzelf door de korting terugbetaalt.

Dus, op elke pagina kom je te zien wat de mogelijkheden zijn en waar je vooral op moet letten bij de betreffende financieringsvormen.

Ik hoop dat je tot een goede beslissing kan komen zodat je jouw interieur ideeën ook werkelijkheid kunt laten maken!

Met dank aan:

http://meubel-woonwinkel.startpagina.nl/ – Startpagina van meubel woonwinkels!


Gebruik niet-traditionele meubels om een ​​traditionele woonkamer te creëren

De klassieke woonkamer bestaat vaak uit stoelen, verlichting, tafels of vergelijkbare platte oppervlakken en accessoires die de kamer comfortabel en traditioneel maken. Het gebruik...

Een kleine woonkamer, hoe richt je deze in?

Een kleine woonkamer kan zorgen voor heen wat uitdagingen. Wat te doen qua opmerkruimte, wat voor meubels plaats je wel en niet in de...

Aansprakelijkheidsverzekering: verplichte kost, ook voor het wonen!

Aansprakelijkheidsverzekering: wat is dat? Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je verplicht moet afsluiten. In de volksmond is het vooral een verzekering...

Tuinverzekering: ook voor exterieur!

Waarom een tuinverzekering? Een "gewone" woonverzekering gaat meestal alleen over het huis (woonhuis verzekering) of het interieur (inboedel vezekering).Als je tuin echter helemaal wordt leeggerroofd,...

Residence – Woonblad mooier dan ooit!

Residence, mooier dan ooit luidt het credo. Nu is het lastig om te zeggen wat iemand mooi vindt, maar over het algemeen kunnen we...

Meer kleur aan je woonkamer geven met deze tips

Ben je wel tevreden met je woonkamer, maar zou je graag meer kleur zien in deze ruimte? Vaak denken mensen dat ze dan aan...