Slaapkamer inrichten volgens de interieur trends: vorm en kleur!

Slaapkamer TrendsLieve trouwe blog lezer(es),

De slaapkamer heeft een belangrijke rol binnen de interieurtrends. Het is een van de belangrijkste kamers in huis. De slaapkamer is de kamer waar je per dag de meeste tijd doorbrengt. Hier kom je tot rust na een lange werkdag en word je elke dag weer wakker om fris aan een nieuwe dag te beginnen. Een goede inrichting van de slaapkamer is dan ook belangrijk. Met de huidige interieurtrends van 2016 kun je, je slaapkamer geheel van een nieuwe look voorzien.

Kleur.

Kleur is misschien een van de meest essentiële elementen in jouw interieur ontwerp. Helemaal 2016 zijn de zogenaamde tertiaire kleuren: de drie basiskleuren (rood, geel en blauw) die je drie keer mengt. Resultaat is dat je dan kleur krijgt die een meer natuurlijke uitstraling hebben. Dat is ook vooral de rode draad van interieur 2016: de natuur. Kleuren als huidskleur, terracotta en zalmroze tinten zijn kleuren die helemaal in zijn voor dit jaar. 
Is het toch iets te intens? Dan kun je die altijd met wit mengen, zodat je mooie pasteltinten krijgt!
Andere natuurlijke tinten die je ook zult terugvinden dit jaar zijn mosgroen of zeeblauw: ook aanwezig in de natuur, die het interieur ook weer in evenwicht brengen.

Meubels.

Meubels in de slaapkamer lijken misschien wel een dooddoener, maar je kunt er echt veel kanten mee op! Het creëren van een huiselijke sfeer in de slaapkamer is één van de trends van 2016. Maak bijvoorbeeld een zithoek met een bank of luie stoel. Voeg daar tafeltjes aan toe en een mooie staande lamp. Je slaapkamer zal nu meer gezelligheid uitstralen. Tevens kan je nog op je gemak een boek lezen of tv kijken voordat je wil gaan slapen. Dat is veel comfortabeler vanuit de zithoek dan vanuit bed.
Zoals eerder verteld, vormt natuur veelal de rode draad voor de slaapkamer interieur trends van 2016. Niet alleen qua kleur, maar ook qua vorm: natuurlijke, ronde vormen in de meubels, zoals bij stoelen, of de ligbank. Het hoeft dan niet per se cirkelrond te zijn, maar meer afgerond, zodat de vormgeving meer organisch aandoet.

Accessoires.

LandkaartAccessoires zijn altijd de laatste element om rekening mee te houden in een interieur ontwerp. Daarentegen zijn het juist de dingen die jouw slaapkamer een eigen touch geven, of waar je vooral je ei in kwijt kan.
Één van de trends van 2016 zijn de zachte accessoires. Denk hierbij aan plaids, kleden, kussens of tapijten. Hou het wel simpel en eenvoudig om de rust in de slaapkamer niet te verstoren.
Een ander veel voorkomende trend zijn de wereldkaarten aan de muur. Veel reisliefhebbers hangen een wereldkaart aan de muur op. Deze zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en materialen. Ze bestaan zelfs in driedimensionale varianten. Zo vindt je altijd de wereldkaart die bij jou past. Leuk detail van wereldkaarten is dat je plekken kunt markeren waar je bent geweest of daarvan foto’s op te hangen. Zo kan je altijd je herinneringen koesteren aan je favoriete reizen of nadenken over plaatsen waar je nog naar toe wilt reizen. Het zorgt ervoor dat je vrolijk gaat slapen en ook weer vrolijk op staat.

Ook met accessoires kun je de natuur als uitgangspunt gebruiken. Het integreren van natuurlijke elementen is dan ook erg trendy. Hierbij valt te denken aan een mooie grote groene plant of accessoires die van bamboe zijn gemaakt. Dat staat niet alleen leuk, maar de accessoires hebben ook nog eens een functie als opbergdoosjes. 

Rust.

Los van alle trends is het belangrijkste dat je slaapkamer een rustgevende plek is.  Teveel trends verwerken in de slaapkamer is dan ook niet verstandig, want dat zorgt voor onrust. Beter is het om te kiezen voor een harmonieus geheel dat zorgt voor een goede nachtrust. Hierbij zijn een goed bed, matras en bedbodem essentiële onderdelen in je nieuwe ingerichte, trendy slaapkamer.

Dus, samengevat zijn de interieur trends voor de slaapkamer in 2016 als volgt:
– Kleur: Tertiar natuurlijk, eventueel gewit als pastel.
– Meubels: huiselijke sfeer en ronde, natuurlijke vormen.
– Accessoires: veel zacht: kussens, plaids, tapijten, of: wereldkaarten of, je raadt het al: natuurlijke elementen. <<[IT]

 

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

 


De badkamer opknappen

In je eigen huis moet je je thuis kunnen voelen, in elke ruimte. Echter, is het bij veel ruimtes zo, dat je na een...

EPS: Een uitstekend isolatiemateriaal voor een energiezuinig huis

Isolatie is een belangrijk aspect van het creëren van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving. Een populair isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt, is EPS. In...

Aandacht voor goede ventilatie in huis

Ventilatie in huizen is ontzettend belangrijk. Veel mensen staan er niet bij stil dat het binnenklimaat waarin ze leven van invloed kan zijn op...

Wanddecoratie: tips en trends!

Wanddecoratie en design interieur staan op het gebied van trends niet stil. 2020 is nog vrij vers, dus heb je zin om de...

Tips om je interieur een boost te geven

Iedereen wil in Nederland een woning hebben waar ze trots op kunnen zijn. Echter is het voor het merendeel van de mensen zo dat...

Gordijnen special – 17/2/2009

Gordijnen special: advies hoe en wat. Vroeger, in een verleden dat ik nog niet geboren was, waren gordijnen iets dat je bijna nooit...