5 populaire planten voor in de tuin 

Wanneer mensen aangeven bezig te zijn met het vernieuwen van hun interieur, spreken zij vaak over het interieur in huis. Het is echter net zo belangrijk, om regelmatig naar de inrichting van een tuin te kijken. Zeker nu we vaker thuis zijn als gevolg van het hybride werken, is de tuin een belangrijke ruimte voor veel huishoudens. We drinken er een kop koffie in de pauze en lunchen er met het gezin. In dit artikel zetten we vijf populaire planten op een rijtje, waarmee jij de tuin bij je woning opknapt! 

#1: verschillende soorten siergrassen 

Voor vrijwel iedere tuin geldt dat siergrassen kopen een goed idee is. Siergrassen zijn er in dermate veel soorten en formaten, dat je vrijwel zeker een type siergras vindt die past bij jouw tuin. De siergrassen vergen weinig onderhoud, zijn zeer sterk en daarbij een fraaie toevoeging aan de borders door hun kleurencombinaties. Je combineert ze heel eenvoudig met andere plantensoorten. 

#2: struikrozen voor jouw borders 

Naast siergrassen zijn ook struikrozen een fraaie toevoeging aan de tuin. Leuk aan rozen is dat ze bij het juiste onderhoud meermaals per jaar bloeien. Ze voegen veel kleur toe, zijn in talloze kleurencombinaties verkrijgbaar en trekken vaak insecten aan. Specifiek voor rozen geldt daarbij dat ze heerlijk ruiken. 

#3: Hortensia’s zijn een groot deel van het jaar mooi 

Een derde optie voor het verbeteren van de tuin: de Hortensia. Het is een hele bekende plant, welke in talloze tuinen gebruikt wordt. Je ziet ze onder meer aan de slootrand, aan de rand van het gazon en op schaduwrijke plekken. Het moge duidelijk zijn, de Hortensia doet het vrijwel overal goed en heeft maar weinig onderhoud nodig. 

#4: beukenhaag in de tuin gebruiken 

Creëer verschillende hoekjes in de tuin, door een natuurlijke afscheiding aan te planten. Het gebruik van een beukenhaag is hierbij een van de mogelijkheden die je hebt. Een beukenhaag is eenvoudig te onderhouden en zeer sterk. Overigens zou je in plaats van een beukenhaag ook een ligusterhaag kunnen gebruiken. 

#5: Viburnum als kleurrijke toevoeging aan de tuin 

Tot slot zou je de Viburnum Tinus kunnen overwegen. Het is een heester, welke een groot deel van het jaar bloeit. In de winter blijft deze struik groen. De plant heeft weinig nodig om het goed te doen; ook een plek in de schaduw werkt voor deze struik. Je kunt de struik jaarlijks snoeien om deze in model te houden. 

Behang: de mogelijkheden op een rij!

Behang is er in vele verschillende soorten. Niet alleen heb je een haast oneindige keuze aan kleuren, motieven en patronen, er zijn ook vele...

Interieur & Design Tips voor Praag

Interieur & Design Tips voor Praag! Vorige week was ik nog niet zeker of ik nog van me zou laten horen dit jaar....

Jaloezieën van hout: alle voordelen op een rijtje!

Wat is het voordeel van houten jaloezieën? Jaloezieën zijn de perfecte manier om de directe zon tegen te houden en...

Mooie prinsessenkast en meisjeskamer ideeën

Creëer de perfecte prinsessenkast in een leuke meisjeskamer met deze tips van onze kastdeskundigen. Creëer ruimte voor al haar favoriete accessoires terwijl je de...

Vloer van hout, laminaat of PVC? Voordelen en nadelen!

Vloeren heb je in velerlei uitvoeringen: Hout, laminaat, PVC, en nog een hoop andere varianten. Vandaag zullen wij de eerste drie de revu laten...

Tips voor lampen boven de eettafel

Goede lampen in je huis hebben is noodzakelijk. Niet alleen omdat mooi licht en mooie lampen zorgen voor sfeer, maar ook om de ruimte...