Interieur & Sfeer volgens een Interieur Stylist

woonkamer ontworpen met de computer Interieur stying is iets dat bijna iedereen wil doen, maar om het goed te doen komt er toch echt meer bij kijken!
Op deze site zal ik laten zien hoe een professionele interieur stylist te werk zal gaan om een goede sfeer in een woning te creëren.
Dit gaat dus niet alleen om wat voor meubels op maat je moet kopen (deze komen pas op de laatste plaats), maar meer over hoe jij interieur ideeën kunt krijgen om gewoon het beste uit je huis te halen!
Een interieur stylist is creatief, maar werkt net als een architect altijd volgens een stappenplan om zo tot een mooi en verrassend eindresultaat te komen. Dit is dus ook het verschil met een interieur stylist en een interieur bouwer. Wij zullen je hier laten zien hoe een interieur stylist te werk gaat. Dit doen wij door alle belangrijke ruimtes in en om het huis te behandelen, zodat je op deze manier een ideeën krijgt van wat er allemaal bij een interieur thuis komt kijken. Verder kun je ook in het Interieur Catalogus bladeren, waar je (bijna) alle interieur producten van bekende Internet adverteerders zult vinden waar Interieur-Tips.nl mee samenwerkt. Ook rechtsboven bij “Interieur Zoeken!” kun je gebruik maken van de zoekfunctie om jezelf een beetje te verrassen.

Als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen, de nieuwste tips & trends, kun je een kijkje nemen bij het Interieur Blog. De ruimtes van je huis waar je uit kunt kiezen voor interieur tips zijn:

woonkamer

– De Entree Hal
– De Woonkamer

– De Studeerkamer

– De Slaapkamer

Voor meer inspiratie kun je altijd kijken bij de Woonbladen, waar veel interieur voorbeelden in te vinden zijn, een kijkje nemen in het interieur catalogus. Weet je nu al dat je wat hulp kunt gebruiken voor het inrichten van je huis? Kijk dan op de interieur advies pagina om te zien wat interieur-tips.nl voor jou kan betekenen!

Toch liever zelf doen met een beetje hulp? Ook goed. Lees vooral verder!

Dus, hoe gaat een interieur stylist te werk? Wel, een professionele interieur stylist koopt niet lukraak wat meubeltjes, maar heeft een systematische stappenplan om mee aan het werk te gaan. Lees de stappenplan door die een professionele interieurstylist gebruikt om je woning in te richten:

Stap 1: Wat wil je inrichten?

art nouveau huis De eerste stap is altijd het achterhalen wat iemand eigenlijk wil met zijn huis. Wil je iets veranderen aan jouw huis? Is het alleen maar een check-up? Wil je een meubelstuk kopen, maar je weet niet precies welke? Of wil je alles gewoon uit handen geven en er een professionele interieur stylist erop los te laten? Dan zit je op deze site goed, want hier zul je alles vinden over hoe jij, begeleid door een professionele interieur stylist je huis mooier kunt maken!

Waar je altijd rekening mee moet houden is dat een nieuw interieur een vrij ingrijpende verandering kan zijn, zeker als je je interieur thuis een hele nieuwe restyling wilt geven. Alle dingetjes die misschien jarenlang op dezelfde plek hebben gelegen in jouw huis worden dan opeens verplaatst. Misschien wil je die dingetjes weggooien om eens goed op te ruimen (om alles netjes te houden), maar misschien ook niet. Zorg er daarom voor dat je het uitruimen van je kamer(s) of in ieder geval het terugplaatsen van alles ZELF doet, want een ander weet niet wat jij met jouw persoonlijke spulletjes wilt doen!

Stap 2: Wie ben jij?

écrire Na het inventariseren van wat jij wilt, komen wij aan het maken van een voorstel. Dat wil zeggen: We kijken wat er mogelijk is en aan de hand daarvan laten wij wat ideeën zien. Dat wil zeggen: we kijken naar het budget (heel belangrijk!), de afmetingen van de kamer, de eisen van de klant, de kleuren die het moet hebben en de sfeer die het moet uitstralen. Moodboards en collages vormen daar een onderdeel van, zodat wij over kunnen communiceren wat voor stijl goed zou passen, welke meubels/materialen worden gebruikt en welk sfeer het interieur moet hebben.

Een veel voorkomend probleem van veel interieurs is dat het geen sfeer heeft: er zit niets in wat eigen en uniek van die persoon is, en dat maakt een huis net niet zo gezellig als dat het hoort. Het is niet makkelijk om zomaar een sfeer te creëren, want de mogelijkheden zijn soms echt eindeloos: denk maar aan de kleur “wit” bijvoorbeeld. Zelfs bij wit heb je een bijna ontelbaar aantal varianten: crème-wit, ivoor-wit, hoogglans wit, gebroken wit, melkwit, hagelwit, titaanwit en ga zo maar door. Dat is ook het verschil tussen een professionele interieur stylist en niet-professionele interieur stylist: de een weet precies wat hij moet gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren die ook bij de opdrachtgever past, ook al heeft de opdrachtgever het niet expliciet verteld. Deze sfeer wordt vastgelegd in het moodboard. Aan de hand daarvan kan de stylist beginnen met het maken van de schetsontwerpen voor de ruimte(n). Deze schetsen bestaan uit een paar concepten die heel erg verschillend van elkaar kunnen zijn. Niet per se om veel werk te verzetten voor de klant, maar omdat er een grote kans is dat de klant het eerste ontwerp misschien niet mooi kan vinden. In architectenbureaus gebeurt het immers ook dat de architect meerdere versies van zijn ontwerp wil zien, voordat er wordt besloten om een specifiek ontwerp uit te voeren. Dus, de stylist zal met moodboard en schetsen bij de klant komen om bij hem te vragen wat hij ervan vindt. Bevalt het eerste ontwerp niet, dan kan hij altijd verschillende varianten bekijken.

Stap 3: Hoe gaan wij alles inrichten?

le penseur Als derde stap zal de stylist aan de slag gaan om een ontwerpvoorstel te doen: hoe komt jouw kamer eruit te zien? De kleuren en de afmetingen van de meubels zullen, hier belangrijk zijn: past het allemaal in de ruimte? Hoe moet alles behandeld worden? Welke stoffering past het beste bij deze persoon? Wat voor materialen kunnen of mogen er worden gebruikt? Deze ideeën worden allemaal netjes gepresenteerd aan de opdrachtgever met maquette, plattegrond, moodboard en collage.

Als de cliënt heeft ingestemd met het voorstel van hoe alles eruit komt te zien, kan de stylist beginnen met de uitvoering.

Stap 4: Doen! En controleer.

avant peinturer... De laatste stap is dus dat alles wordt uitgevoerd: bestellingen worden geplaatst en het werk wordt uitgevoerd. Aannemers, schilders, vloerleggers… Stucadoors… Hoewel dit snel kan gebeuren, moet je soms toch rekening houden dat het langer kan duren dan verwacht: onvoorziene problemen, of de exclusieve design meubels die een levertijd van 8 weken of (veel) meer kennen… Ook als je de verbouwing van je huis laat uitbesteden, heb je weleens dat aannemers er langer over doen dan dat je zou verwachten. Hou er dus altijd rekening mee dat je een bepaalde ruimte voor een tijd niet kunt gebruiken! Tijdens dit proces moet je er ook altijd op letten of alles klopt met wat er voorgesteld is: doet de aannemer alles goed met de verbouwing? Zijn de juiste meubels aangeleverd? Als dat allemaal klopt, dan zit het werk van een stylist erop. Tenzij… Er iets moet veranderen, dan moeten we weer terug, maar als dat niet zo is, dan heb jij een interieur die jij hebt willen hebben en als het een goede interieur stylist is, dan moet het er een zijn waar je van hebt zitten dromen!

Colofon

Fotografie: Klara Vaculikova
Interieur design/styling: Matthew Song Loong
Modeontwerp & styling: Roger Laguna Callejas
Make-up artist: Denisa Mihalovičová
Model: Julia Bondar
Met dank aan: Barbara Cimpa, Bogdan Stefanescu, Pavel Lichka, Akademie Vogue Amsterdam


De mooiste industriële salontafels

Ben je op zoek naar een salontafel die je moderne, industriële interieur perfect aan zal vullen? In dat geval mag een industriële salontafel niet...

Woonhuisverzekering of opstalverzekering: voor je eigen huis.

Woonhuisverzekering: bescherming tegen kleine ongelukken met grote gevolgen! Een woonhuisverzekering of opstalverzekering is een verzekering die je afsluit om je huis te beschermen. Het...

De opkomst van een LED paneel in huis!

Een ledpaneel wordt al vaker toegepast in bedrijven, maar wist je dat ze ook prima toe te passen zijn in je huis? Op plekken...

Eenvoudige manieren om een ​​moderne look voor je kamer te bereiken

Het mooie van huizen vandaag is dat je de vrijheid hebt om het te ontwerpen zoals jij dat wilt. Je kan je eigen stijl...

Gordijnen online te koop: voor de slaapkamer!

Soorten gordijnen online te koop Gordijnen zijn meestal doeken die zijn bedoeld om je kamer, zoals de slaapkamer op een leuke manier af te schermen....

Het gemak van een onderhoudsvrije trap

Heb je je trap net een nieuwe lik verf gegeven, merk je na een paar jaar tijd dat hij alweer begint te slijten. Een...