Deurmatten: om jou(w interieur) door de winter te helpen!

Beste Interieur-Tips.nl bloglezer,

Leiden in de regenHet weer is de laatste week lekker tekeer gegaan! Sinterklaas verdronk zowat, en iedereen waaide zo ongeveer weg door de wind en de regen! Een stormparaplu en een paar goede laarzen helpen je om de winter van 2011 een beetje te overleven, maar eenmaal binnen moet je ook de nodige voorbereidingen treffen: een paraplubak om je natte paraplu(s) te laten drogen, en een goede deurmat die je vloer nog een beetje van vieze vlekken spaart!

Voor deze gelegenheid hebben wij Deurmatshop.nl geïnterviewd. Deurmatshop.nl verkoopt allerlei verschillende soorten deurmatten van goede kwaliteit: voor desinfectiematten, schoonloopmatten die bedrijven ook gebruiken, of gewoon voor een leuk vrolijk matje bij jouw voordeur. Waarschijnlijk heb je in onze vorige blogartikel van 2 december 2011 de naam van Deurmatshop.nl even voorbij horen komen, dus bij deze willen wij Rudy Nelissen aan jullie voorstellen, de Office Manager van deze online winkel! We hebben hem enkele vragen gesteld om hem even goed aan de tand te voelen. Op het eerste gezicht lijkt een deurmattenwinkel op een saaie business, maar niets is minder waar! Ze hebben daar best verstand van wat ze verkopen en weten heel goed wat er gebeurt in de wereld van het interieur!

DeurmatHoe lang bestaan jullie al?

6 jaar, Deurmatshop was een van de eerste webshops waar je deurmatten direct kon bestellen,

Ook het bestellen van deurmatten op maat kan via Deurmatshop.nl waarin we uniek zijn.

Wat doe jij precies voor Deurmatshop.nl?

Ik ben Office Manager, ik regel samen met mijn collega’s alles voor Deurmatshop.nl en onze andere matten shop (rodelopershop.nl.Van inkoop, verkoop, marketing, inrichting van de webwinkel tot de administratie.

Klopt het dat er in de herfst/wintermaanden meer matten worden verkocht aan particulieren?

Een deurmat is echt een product wat mensen gaan kopen omdat het anders vies wordt binnen. Dan denken ze: “We moeten nog een nieuwe deurmat!”

Af en toe een regen- of sneeuw bui vinden wij helemaal niet erg. Als daarna de zon maar weer schijnt!

Wat zijn de populairste matten?

Dat zijn voornamelijk de schoonloopmattendroogloopmatten en de kokosmatten met een print.

DroogloopmattenHeb je daar een verklaring voor?

Dat zijn de matten die op maat te zijn bestellen en dus vrijwel altijd passen. De kokosmatten met print verkopen we ook veel, omdat mensen het ook leuk vinden om hun entree een mooie uitstraling te geven.

Wordt er door de crisis van 2011 ook bezuinigd op deurmatten?

Omdat wij voornamelijk online verkopen merken wij hier nog weinig van, de verkoop van deurmatten begeeft zich meer naar het internet. Hierdoor laten wij nog elke jaar een mooie groei zijn.

Wat vind je zelf de mooiste deurmat?

http://www.deurmatshop.nl/deurmatten/kokosmat-print/p-1b/7810–welcome-stripes–.html

Ik vind deze wel leuk, deze is lekker vrolijk.

Zijn jullie ook vaak met interieur trends bezig?

Wij houden inderdaad wel veel in de gaten op interieur gebied.

Welke trends vallen jullie vooral op?
De trend die wij spotten is het meer back to basic, in combinatie met het industriële ook wordt er meer gepersonaliseerd in het interieur, zoals met bedrukte doeken, je eigen fotobehang en interieurteksten. Op het moment zijn wij bezig om onze matdesigner opnieuw aan het ontwerpen. Hierin kan onze bezoeker zelf zijn deurmat ontwerpen, met teksten symbolen en foto’s (leuk voor bruiloft, verjaardag of adres waar je woont).

Als we naar de trendanalyse van onze vorige blogartikel van 2 december 2011 kijken, zien wij dat ze er inderdaad niet ver naast zitten: een vrij minimalistisch interieur met persoonlijke hoekjes hier en daar voor de gezelligheid. Op hun site zul je zien dat er veel mogelijk is op het gebied van de deurmatten. Naast basic deurmatten verkopen ze ook vrolijke matjes die het binnenkomen van je huis na een zware regenbui net weer wat leuker maken!

Hun website is te vinden op http://www.deurmatshop.nl/

Ons volgende blog artikel zal gaan over verlichting: hoe stel je een lichtplan op?

Hij staat voor volgende week gepland, dus: tot dan!

Het Interieur-Tips.nl team.

Interieur-Tips.nl is tegenwoordig ook te volgen op Facebook!
En op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

Rectificatie:

In het Interieur Blogartikel van 2 december 2011 stond vermeld dat Mari van der Ven de wat donkerdere taupe kleuren als chique zou beschouwen.
Dat klopt, behalve dat wij per abuis zijn naam verkeerd spelden. Het moet Mari van de Ven zijn. Bij deze excuses.
Verder willen wij je natuurlijk niet onthouden van leuke winkels waar je trendy meubels en accessoires kunt kopen. Een ervan is Basiclabel.nl. Mocht je meer vragen hebben, dan mag je die altijd mailen naar matthew@interieur-tips.nl

 


Houten boekenkast zelf maken: enkele technieken, tips en de afwerking!

Een boekenkast van hout zelf maken is iets makkelijker dan een stoel zelf maken, omdat je normaalgezien alleen met verticale krachten (gewicht van de...

Interieur & Design Tips voor Praag

Interieur & Design Tips voor Praag! Vorige week was ik nog niet zeker of ik nog van me zou laten horen dit jaar....

De TV meubel: Woonkamer interieur!

De TV-meubel: voor flexibiliteit en integratie. De TV meubel is tegenwoordig haast niet meer weg te denken van de woonkamer. Vaak zijn die dingen al omgetoverd...

Kerst trends & tips voor het interieur: muurdecoratie!

Kerst staat nu ook weer voor de deur nu Sinterklaas is geweest, dus de vraag is altijd: hoe kun je een mooie sfeer...

Dakkapel als slaapkamer: enkele tips!

De slaapkamer is voor veel mensen de belangrijkste ruimte in huis. Een goede nachtrust is een vereiste om overdag goed te kunnen functioneren....

Interieur Ideeën: Zonwering & Exterieur!

Lieve Interieur Blog lezer(es),Mijn docent van Interieur Styling bij Akademie Vogue zei altijd dat interieur en exterieur eigenlijk veel met elkaar te maken hebben.Interieur...