test

Interieur: Kerst Trends 2019!

Beste Interieur Blog volger,

Interieur-Tips.nl websiteKerst 2011 staat weer voor de deur, dus iedereen is weer druk bezig om voorbereidingen te treffen voor Kerstmis. De pagina’s van Interieur-Tips.nl worden tegen het licht gehouden om te kijken wat allemaal beter kan, dus achter de schermen wordt er druk aan wordt gewerkt om Interieur-Tips.nl beter, aantrekkelijker en mooier te maken! De Hal is pas nog gereviseerd, en de Woonkamer is de komende bezig om enige vernieuwing te ondergaan.

Kersttrends 2011

Nu is het echter tijd voor de kersttrends van 2011. Waarschijnlijk kon je er het e.e.a. al over lezen op onze Facebook, maar dan zul je ook merken dat het vinden van trends niet altijd even evident is. Daarom is het belangrijk om vooral zelf te kijken en op onderzoek uit te gaan. Sommige sites hebben het wel over trends, maar vaak is het erg lastig om te zien waar ze het op baseren. Vaak wordt er dan maar wat omheen gebabbeld om er een leuk verhaaltje van te maken. Op zich niets mis mee, maar principieel gezien eigenlijk toch niet goed! Iets is een trend als je het meerdere keren ziet, of als een toonaangevende ontwerper ermee komt, waarbij je zeker bent dat “iedereen” het gaat overnemen.

Kille basiskleuren

VT Wonen interieurDus, bij deze wil ik jullie de echte kersttrends voor 2011 presenteren! Veel van de kersttrends van 2011 leken op het eerste gezicht veel op de kersttrends van 2010: Een kille basis met veel sloophout, steigerhout en heel veel wit in de basis (muren, vloer en grote meubels). Veel van dit type meubels kun je terugvinden op Basiclabel.nl, de online shop met trendy interieur voor een goede prijs. Er is echter het e.e.a. aan het veranderen op het gebied van de kerst trends! Naast de bestaande wittrends zie ik ook iets donkers opkomen: als je op de Woonbeurs bent geweest, of de VT Wonen weleens leest, heb je misschien ook gemerkt dat er veel zwart bij is gekomen. Het lijkt op een mooie uitkomst, omdat dat de witte interieurs van de afgelopen jaren weer in balans brengt!

Accentkleuren

Qua accentkleuren (de accessoires dus) had je vorig jaar vooral de heldere kleuren: fel paars, lichtblauw of rood. Dit is nu veranderd. De accentkleuren voor Kerst 2011 zijn wel gezellig, maar nu worden het de tertiaire kleuren die de dienst gaan uitmaken! Tertiare kleuren zijn primaire kleuren (rood, geel of blauw) die simpel gezegd drie keer gemengd zijn, en geven een natuurlijke uistraling. Omdat er gigantisch veel verschillende soorten tertiaire kleuren bestaan, zijn de trends dit keer in drie soorten onderverdeeld:

1: Puur natuur

Bee-Things.com met tertiaire kleurenBij puur natuur worden de kleuren bedoeld die veel in de natuur voorkomen: okergeel, olijfgroen, turquoise of aardebruin zijn meerdere keren gespot. Veel van deze kleuren zul je bij een goede boswandeling tegenkomen. Het lijkt erop dat er dus in zekere zin toch nog weer hang is naar de natuur. Een redelijk mooi voorbeeld hiervan zijn enkele fragmenten van Rachel Been & Ben Brown of de gebreide poefjes van Cristien Meindertsma.

2: Wie is de mol?

Onder tertiaire kleuren mag je ook de vergrijsde tinten rekenen. Kleuren die dan vaak naar voren komen zijn de taupe-achtige kleuren. Taupe is het Franse woord voor mol. De echte taupe, ook wel donker taupe genoemd kom je voor Kerst 2011 wellicht niet als accentkleur tegen (wel als basiskleur). De afgeleide kleuren van taupe echter wel: grijs taupe, zand taupe of paars taupe bijvoorbeeld. Vaak zijn dit de wat donkerdere kleuren, die visagist Mari van de Ven als chique zal beschouwen (zie ook zijn trendanalyse op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=tS1rrmP-Rlc) Op http://bloesem.blogs.com/ zijn deze taupe kleuren ook terug te vinden, hetzij in een iets lichtere vorm.

3: Pastel

Pasteltinten zijn een beetje de lichte tegenpool van de taupe tinten. In plaats van de kleuren te mengen met zwart, wordt er met wit gemengd. Op de Woonbeurs kon je bijvoorbeeld veel lichtgroen en lichtblauw (vooral de stands van Eigen Huis & Interieur of de Vinex modelhuis van 101 Woonideeën) vinden, maar met nét een klein extra tintje erbij. Lichtroze komt ook vrij veel voor. Niet per se als kinderkamer, maar meer in romantische stijl. Infonu.nl zou het beschrijven als de Delicate Style, zoals bij een upper-class high tea, maar je kunt ook juist heel modern gaan met pastel! Een mooi en concreet voorbeeld hiervan is te vinden op http://www.vbowonenenzo.nl/content.asp?id=993, tevens ondersteund door Monique van der Reijden op RTL Woonboulevard.

Meer voorbeelden van alle gebruikte tertiaire kleuren kun je o.a. ook vinden op http://wonen.blogo.nl/2011/09/16/woonmode-en-interieurtrends-2012/ Een andere site die aan te raden is is http://decor8blog.com/, die die alle trendy interieur kleuren laat zien. Misschien heb heb je hem waarschijnlijk ook op onze Facebook voorbij zien komen?

Toepassing in het interieur: gezellig, maar wel persoonlijk!

Werk & studeerhoek VT Wonen op Woonbeurs 2011Hoe zit het dan met de toepassing? Net als met de kleuren, is veel hetzelfde gebleven vergeleken met vorig jaar: veel sloophout, gebreide poefjes, en de enigszins kille basis van wit (en dit jaar zwart) op de achtergrond. De accessoires zorgen er juist voor dat het gezellig wordt: veel textiel, kussens en iets persoonlijks.

Rudy Nelissen van Deurmatshop.nl, die ook veel bezig is met trendwatching zegt o.a. dat er nog steeds de behoefte bestaat voor iets persoonlijks: Bedrukte doeken, je eigen fotobehang en interieurteksten zijn hier voorbeelden van. Ook dat kun je veel terugvinden in interieurs: het heeft iets gezelligs en iets eigens: iets dat je niet overal hetzelfde hebt, ook al is er weinig natuurlijks binnen. Vaak zie je het terug als een gezellige kersttafel waar veel gebeurt: er is van alles te vinden en in grote aantallen! Ook aan de muur zie je van alles gebeuren: veel lijstjes en lettertjes. Het mag allemaal lekker druk zijn, maar er zit wel een bepaalde vorm en structuur in, zodat je niet verdrinkt in een hele brei. Duidelijk onderscheid (hier komt het persoonlijke ook weer terug) met de omgeving vormen hier de sleutelwoorden. Mooie voorbeelden zijn te vinden op http://decor8blog.com/, en op de VT Wonen stand van de afgelopen Woonbeurs!

kerstkaartje in pastelDus, als wij kijken naar de kersttrends van 2011, dan is de basis nog steeds vrij kil. De accent is daarom juist erg gezellig, je mag zelfs met meerdere kleuren mengen en de natuur volgen, maar: doe het wel met beleid, zodat je kan laten zien wie je bent!
Zoek je een leuke winkel waar je trendy meubebels en accessoires kunt kopen? Neem dan zeker een kijkje op de online webshop van Basiclabel.nl! Daar zul je veel van deze trends terugvinden! Naast trendy meubels voor een redelijke prijs, kun je daar ook allerlei trendy accessoires online vinden!

Succes met de gezellige, doch beleidvolle voorbereiding van Kerst 2011!

Óók in de kille, koude winterweer!

Kom je er niet uit? Je mag altijd een mailtje sturen naar matthew@interieur-tips.nl!

Het Interieur-Tips.nl team.

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook en Twitter met dagelijkse nieuwtjes over alles wat met interieur te maken heeft!

 

Colofon:

Inhoud:

Matthew Song Loong

Beeldmateriaal:

http://www.casaquente.nl/ – Casa Quente
http://www.vtwonen.nl/ – VT Wonen
http://bloesem.blogs.com/ – Bloesem Living

Bronvermelding:

http://www.designsponge.com/2011/11/sneak-peek-rachel-been-ben-brown.html
http://www.vtwonen.nl/
http://www.101woonideeen.nl/
http://www.eh-i.nl/
http://www.woonbeurs.nl/
http://www.christienmeindertsma.com/index.php?/projects/urchin-pouf/
http://www.youtube.com/watch?v=tS1rrmP-Rlc
http://bloesem.blogs.com/
http://huis-en-tuin.infonu.nl/interieur/79649-kerst-trends-en-stijlen-2011.html
http://www.vbowonenenzo.nl/content.asp?id=993
http://www.rtlwoonmagazine.nl/blog/monique-van-der-reijden-over-de-hipste-woontrends
http://wonen.blogo.nl/2011/09/16/woonmode-en-interieurtrends-2012/
http://decor8blog.com/
http://www.deurmatshop.nl/

Een tijdloos interieur als de perfecte basis

Ben jij iemand die het liefst ieder seizoen of elk jaar haar woonkamer veranderd? Dat kan behoorlijk in de prijzen lopen, en dat is...

Slaapkamer Interieur tips

Over de slaapkamer... De slaapkamer, of de bedroom in het Engels, is de kamer waar je misschien wel de meeste tijd in doorbrengt.Je...

Bankstel met USB aansluiting: wat kun je ermee?

De bankstel met USB aansluiting is langzaamaan de huiskamers aan het veroveren. Misschien is het je nog niet opgevallen (bankstellen gaan immers al...

Voor welk dekbed kun je het beste kiezen?

Wanneer je een dekbed aan gaat schaffen kom je er al snel achter dat er verschillende soorten dekbedden te vinden zijn. Dit kan het...

Het creëren van een landelijke cottage gastenkamer

Een kamer ontwerpen die een bepaalde aantrekkingskracht en charme heeft, kan een uitdaging zijn. Als de kamer voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, kan het...

Hoe creëer je een maritieme sfeer in je tuin?

Je bent geboren en getogen in het leuke vissersplaats Harlingen en een tijdje geleden moest je voor je werk verhuizen naar Heerenveen. Hartstikke leuk...