Verhuizen & huis inrichten: hoe gaan we te werk?

verhuizenVerhuizen en je huis opnieuw inrichten brengt een hoop stress met zich mee, zeker als je niet veel voorbereiding hebt. Vooral het inrichten moet je niet onderschatten, want anders ben je echt maandenlang meer aan het kamperen dan aan het wonen in je nieuwe huis!

Eerst tot tien tellen!

Hieronder vindt je stapsgewijs tien stappen hoe je te werk kan gaan. Deze tien stappen geven de belangrijkste zaken die spelen bij het inrichten tijdens een verhuizing. Met een duidelijk overzicht van de geplande werkzaamheden creëer je snel en eenvoudig een prettige woonsfeer!

1. Ontruiming

Met ontruiming bedoelen wij of je nieuwe woning klaar is voor de verhuizing. Denk hierbij aan het verwijderen van oud behang, tapijten, ondervloeren en vloeren. Op deze manier zorgt je ervoor dat je niet wordt gehinderd tijdens het inrichten van de nieuwe woning. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het huis ook goed schoon moet zijn!

2. Verlichting en sanitaire voorzieningen aansluiten

Sanitaire voorzieningen en verlichting monteren zijn een van de eerste dingen waar je mee moet beginnen voordat je begint met andere werkzaamheden. Zo kun je ook tijdens het verhuizen gebruik maken van deze faciliteiten. Wanneer je in het najaar of in de winter verhuist is het meestal vroeg donker en op deze manier kun je zelfs tot de late uren doorgaan met het inrichten van de nieuwe woning.

3. Herstelwerkzaamheden

Herstelwerkzaamheden spelen misschien niet direct een rol als je al redelijk tevreden bent over de staat waarin het huis verkeert als je het hebt gekocht, maar in veel gevallen moet er een hoop gebeuren. Denk hierbij aan reparaties van deuren, wanden, vloeren en sloten. Door te stucen kun je bijvoorbeeld muren en plafonds egaal afwerken voordat je gaat schilderen.

4. Muren schilderen

Zodra de muren in goede staat zijn kan je beginnen met behangen of schilderwerk. Plak kozijnen, plinten, en randen plak af met schilderstape voor een vlekkeloos resultaat. Door muren een koele of warme tint te geven kun je de sfeer in huis bepalen.

verhuizen5. Vloer aanleggen

Je kunt beginnen met het leggen van de vloer wanneer alle muren zijn afgewerkt. Je hebt de keuze uit verschillende vloeren zoals tapijt, vinyl, laminaat en parket. Afhankelijk van het materiaal is verstandig om eerst een ondervloer te leggen voor een egale ondergrond en geluidsisolatie.

6. Schoonmaken

Schoonmaken is een van de aspecten die bij verhuizen, verhuizen, of zelfs het dagelijks leven voor zich spreken. Het is verstandig om voor het uitpakken van dozen en het plaatsen van meubilair eerst het huis nog eens grondig schoon te maken. Vooral na het schilderen en het leggen van de vloer ligt er veel viezigheid in huis. Bij de schoonmaak van de nieuwe woning kun je het beste gebruik maken van schoonmaakmiddelen die natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn, zoals natuurazijn, groene zeep, soda en ossengalzeep. Door het gebruik van deze reinigingsmiddelen wordt watervervuiling beperkt.

7. Montage meubilair

Nu de werkzaamheden aan het huis zijn afgerond, kun je beginnen met het monteren van de meubelstukken, zoals kasten, stoelen en tafels. Zorg voor voldoende werkruimte en ga zorgvuldig om met gereedschap. Denk eraan om meegeleverde schroeven, spijkers en pluggen geordend te houden door middel van een plastic zak of bakje!

8. Elektronische apparatuur aansluiten

Elektronisch apparatuur kan aangesloten worden na het monteren van alle kasten en bureaus. Denk hierbij aan apparatuur, zoals de wasmachine, droger, televisie, stereo-installatie en computer. Het wordt aangeraden om de bedrading van je apparatuur ordelijk te weg te werken voor een netter resultaat. klussen

9. Decoreren

Zodra je de belangrijkste werkzaamheden hebt afgerond, kun je beginnen met het decoreren of ook wel de aankleding: het ophangen van gordijnen, vitrages, schilderijen en andere wanddecoratie. Accessoires maken hier ook een onderdeel van uit, zoals planten, vazen of andere hebbedingetjes die je huis ook je thuis maken: iets dat echt iets typisch van jou is!

10. Tuinwerkzaamheden

Is jouw huis woonklaar? Dan kun je beginnen met het inrichten van je tuin. Bekijk goed waar de zon het meest schijnt en plaats daar bloemen of een terras. Een sfeervolle inrichting van je tuin draagt bij aan een prettige woonsfeer.

Klusser inschakelen

Hulp nodig bij het uitvoeren van dergelijke klussen tijdens en na de verhuizing? Een klusjesman of handyman biedt je een helpende hand. Vakkundige verhuizers stellen zich vaak beschikbaar als klusser. Zij kunnen bijvoorbeeld je nieuwe woning voorzien van een nieuw likje verf of helpen bij het aanleggen van een nieuwe laminaatvloer.

Dus, je ziet dat er bij een verhuizing veel komt kijken, zeker als je het ook goed ingericht wilt hebben! Zorg er dus voor dat je met alle aspecten goed rekening houdt en zo goed beslagen ten ijs kan komen, ook tijdens de koudere, donkerdere maanden!


Interieur Ideeën: Zonwering & Exterieur!

Lieve Interieur Blog lezer(es),Mijn docent van Interieur Styling bij Akademie Vogue zei altijd dat interieur en exterieur eigenlijk veel met elkaar te maken hebben.Interieur...

Woontrends 2019: wat staat ons te wachten?

2019 komt langzaamaan dichterbij: tijd om te gaan kijken! Wat zijn de woontrends van het komende jaar 2019? Misschien ga je verhuizen of...

Kinderkamer inrichten: enkele tips!

Beste bloglezer, De kinderkamer inrichten is anno 2014 een stuk anders geworden dan vroeger: De tijd dat meisjes een Barbie roze en de...

Beveiliging thuis in het interieur verwerken: hoe doe je dat?

Beveiliging thuis is een dubbel begrip voor veel mensen: bescherming is goed, maar vaak is het nogal lelijk in het interieur. Dit artikel...

De Bankstel: Woonkamer interieur!

De bankstel: onmisbaar en veel verschillende soorten De bankstel is haast een onmisbaar onderdeel van je woonkamer. Lekker languit op kunnen relaxen of groot...

Hoe kan je een comfortabele sportvoorziening in je huis regelen door deze stappen te...

Je eigen huis kan de perfecte plek zijn om je lichaam in conditie te houden. Denk er namelijk maar eens over na. Thuis voel...