Waterbedden: Waar moet je op letten bij de aanschaf van een waterbed?

Beste Interieur Bloglezer,
 
Het weer is niet echt je van het, dus vandaag wil ik het hebben over een stukje interieur waar je je altijd veilig kan voelen: het waterbed!
Hiervoor hebben wij Wendy Popelaars van Waterbeddenmarkt.nl kunnen uithoren over waar je op moet letten als je een waterbed wilt kopen. Zij zijn specialist op het gebied van waterbedden met een showroom van ruim 400 m2 in Utrecht, dus voor elke waterbed vraag kunnen jullie bij hen tercht! Wij zijn daarom zeer verheugd om een gastartikel van onze deskundige collega te mogen publiceren!

>>

Onze nachtrust hebben we nodig en is dus essentieel. Één van de belangrijkste dingen die deze nachtrust stimuleert, is een goed matras. Welke matrassoort jij  goed vindt, is heel erg persoonsafhankelijk. De een houdt meer van een zacht matras, terwijl de ander liever op een hard matras slaapt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de waterbedden. Sommigen worden er zeeziek van en anderen zweren er helemaal bij. Waarom eigenlijk? Redenen en enkele tips voor het aanschaffen van een waterbed staan hieronder.
·         Type waterbed
Globaal gezien zijn er twee verschillende soorten waterbedden: Softside en hardside. Tegenwoordig is vooral de softside variant populair, omdat deze én in een bestaand bed kan worden geplaatst én het in- en uitstappen veel eenvoudiger is.
·         Single- of duosysteem
Een voordeel van een waterbed is dat je zelf de temperatuur van het water kunt regelen. Hebben je partner en jij hierin een andere voorkeur, dan is het slim om een duosysteem aan te schaffen, zo kunnen jullie allebei zowel de deining als de temperatuur regelen.
·         Eenvoudig schoon te maken en te onderhouden
Matrassen van waterbedden zijn ook duurzaam: Door eens in het halfjaar een flesje conditioner aan het water toe te voegen en de buitenkant in te sprayen met vinylreiniger gaat het waterbed wel twee keer zo lang mee als een gewoon matras!
·         Een betere slaaphouding
Door een waterbed wordt de druk op het lichaam, tijdens het slapen, overal gelijkmatig verdeeld.
·         Kleine kans op lekkage
Het is echt een fabeltje dat een waterbed lek raakt door iets kleins, want een waterbed kan zelfs tegen het krabben van een kat. Wanneer je toch last krijgt van een lek in je waterbed, dan zal dit er niet in één keer uitstromen, maar gebeurt dit druppelsgewijs. Een watermatras is dus vrij eenvoudig zelf te repareren!
·         Het gewicht
Een waterbed is over het algemeen best zwaar en weegt tussen de 600 en 1000 kilogram. Voor de meeste betonnen vloeren is dit geen probleem, dus voor het gewicht hoef je het echt niet te laten!
In het begin zal het slapen op een waterbed even wennen zijn, maar de meesten slapen beter dan ooit en willen nooit meer een ander matras. Het proberen waard dus! << [IT]
 
Dus, we zien dat waterbedden een slagje anders zijn, maar nog altijd de moeite waard om uit te proberen, omdat het voor een betere nachtrust zorgt. De showroom van Waterbeddenmarkt.nl is van dinsdag t/m zaterdag geopend, dus meer dan genoeg mogelijkheid om een kijkje te nemen!
 
Tot de volgende blog!
 
 
 

De spiegel: Interieur voor de hal!

De hal spiegel: waarom? De spiegel, of "Der Spiegel" in het Duits, is meestal een stuk glas waar je jezelf in kan zien....

Je balkon inrichten doe je zo!

Wanneer je een balkon hebt is deze meestal niet heel erg groot. Dit is lastig, zeker wanneer je ook graag buiten zit in de...

Wandlamp: De beste hoogte en waar je op moet letten!

Een wandlamp geeft een mooi zacht licht doordat het licht wordt weerkaatst door de muur. Zowel binnen als buiten zijn wandlampen te gebruiken. Waar je...

Zo zorg je voor meer sfeer in huis

In de koude, donkere wintermaanden zijn we met zijn allen op zoek naar wat meer sfeer en warmte. In huis is dit makkelijk te...

Waarom mensen ervoor kiezen om veel dieren op de kinderkamer te hangen

Kinderen zijn dol op dieren. Dat is nu zo, dat was vroeger zo en dat zal in de toekomst ook niet anders worden. Dat...

Rolgordijnen: Welke stof is het beste + enkele tips!

Rolgordijnen bestaan uit veel verschillende soorten stoffen. Wist je dat deze stoffen elk ook weer unieke kenmerken hebben? Zo heb je rolgordijnen die...