test

Woonbladen: voorbeelden & inspiratie: More Than Classic, VT Wonen, Elle Decoration

Woonbladen: voor interieur voorbeelden & inspiratie!

Interior Magazine Eigen Huis & InterieurWoonbladen, ook wel bekend als Interieur tijdschriften zijn de bron van inspiratie bij uitstek! Op deze pagina wil ik vooral enkele interieur tijdschriften de revu laten passeren die zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

Interieur bladen worden niet alleen door de “gewone” man/vrouw gelezen, (interieur) architecten kopen deze tijdschriften bij grote aantallen om inspiratie op te doen! De interieur voorbeelden kunnen leuke ideeën geven, of laten zien wat er mogelijk is op het gebied van inteireur. Interieur stylisten maken ook dankbaar gebruik van deze tijdschriften, omdat ze op die manier weten wat de interieur trends zijn die ook daadwerkelijk op de markt te koop zullen zijn.

Verder is het lezen van zo’n tijdschrift een goede bron van beeldmateriaal om collages te maken (uiteraard voor eigen gebruik), zodat ze een interieur idee naar iets grafisch kunnen vertalen die andere mensen ook kunnen begrijpen!

Tijdschrijften allerlei soorten en maten.

VT Wonen Tijdschrift Het aantal woonbladen is rap toegenomen, sinds interieur design niet meer per se iets is voor de hele rijke mensen, en sinds het doe-het-zelven erg populair is geworden. Ondanks het feit dat de klusjesmannen populair zijn (ze hebben het druk en kunnen al gauw 50 Euro per uur rekenen), zijn er nog steeds veel mensen die op de centen passen, en terecht, want waarom zou je een paar honderd Euro betalen om de kamer te witten als je het ook zelf kan? Dus, al met al kun je veel van je interieur inrichting zelf doen. Met een beetje hulp van de interieur tijdschriften.

Uiteraard gaan woonbladen vooral over interieur: tapijten, behang, bankstellen, gordijnen, verlichting, en natuurlijk het wonen zelf. Naast interieur komen deze tijdschriften ook met een tal van andere ideeën die met het huis te maken hebben: afsluiten van leningen, klussen (wanneer je beter een professional kunt inhuren bijvoorbeeld), inspiratie opdoen, ideeën hoe het huis te versieren aan de hand van voorbeelden, en ga zo maar door.Tijdschrift 101 Woonideeën

Totaal-oplossing

Elke woonblad wil met een totaal-oplossing komen voor alle problemen die je kunt vinden met interieur. Zo hebben de populairdere tijdschriften niet alleen een tijdschrift, maar werken ze bijvoorbeeld ook samen met TV programma’s, zoals VT Wonen met Topstylist op Net 5, de VT wonen behang, de VT wonen gordijnen, en ga zo maar door.

Qua interieur tijdschriften is er al een hele hoop gepubliceerd, en het leuke is dat er wel degelijk verschil is bij de een als bij de ander.
De bekendste is natuurlijk de VT wonen: Many fingers in many pies, zoals je hebt kunnen lezen. Verder hebben we de Elle Decoration (voorheen bekend als Elle Wonen), ook erg bekend, omdat het haar naam koppelt aan het beroemde blad Elle. Andere bekende Nederlandse interieur bladen zijn bijvoorbeeld de Residence, voor de klassieke herenhuizen en grachtenpanden, of More Than Classic. Als modernere variant hierop hebben wij de Eigen Huis & Interieur: ook met interieur voorbeelden van het hogere segment, maar dan vooral met interieur dat meer eigentijds is. De 101 Woonideën was ook op de Woonbeurs vertegenwoordigd en geniet ook enig aanzien bij interieur stylisten.

Andere woonbladen.

Woonblad Elle Decoration Naast deze tijdschriften heb je ook de wat minder bekende tijdschriften die de revu gepasseerd zullen worden. Elle Decoration lijkt bijvoorbeeld elke keer weer mijn pad te doorkruisen, zonder dat ik per se op zoek ben naar dat blad. Hoewel enigszins elitair voor een echte dame, hebben zij mooie interieur voorbeelden om een trendy interieur te hebben.
Residence is zo’n beetje de Gooische Vrouwen onder de bladen, omdat het een beetje de uitstraling heeft van de lifestyle van iemand van het Gooi-en-Eemland.
Villa d’Arte is meer een lifestyle blad van het goede en actieve leven, maar je komt er ook veel interieur tegen. 101 Woonideeën is misschien wat meer low budget, maar dat wil niet zeggen dat ze de handdoek in de ring gooien: ze zorgen er juist voor dat je door creativiteit iets leuks met je huis kunt doen. Wil je iets meer down to earth, dan kun je een kijkje nemen in Ariadne at Home. Niks geen strak design, luxe uitstraling of chique. Gewoon leuk, mooi en gezellig: er mag in geleefd worden. Lieflijk is echter wel belangrijk, want je mag je zeker niet schamen dat je van Laren komt! More Than Classic, de naam zegt het al, gaat over klassiek en meer. Verder hebben we nog Home and Garden, Huis, Kavel & Huis, en Woonjournaal.

In principe hebben de Nederlandse woonbladen al heel veel informatie, maar de betere stylist kijkt natuurlijk verder dan zijn neus lang is, en zal dus ook in het buitenland telkens op zoek gaan naar wat de trends zijn. Het is niet altijd even makkelijk, want elk land heeft ook weer zijn eigen aftakkingen qua tijdschriften, en vaak opereren uitgevers van tijdschriften internationaal, zodat ze eenzelfde tijdschrift in meerdere landen op de markt brengen.

Tijdschriften in het buitenland.

Ondanks dat zijn er nog altijd tijdschriften die een meerwaarde kunnen geven. Een ervan is Villas, een Belgisch tweetalig architectonisch tijdschrift dat halfjaarlijks verschijnt met alles over (veelal) moderne villa’s vanuit een architectonisch oogpunt bekeken. Heeft veel weg van Eigen Huis & Interieur, maar richt zich meer op het architectonische, en heeft iets strakkers dan EH&I. Verder is Villas een erg handig tijdschrift om inspiratie op te doen voor alles wat strak design, modern en ruimtelijk is met interieur voorbeelden waar je stijl van achterover slaat! Hij kost maar 8,50 Euro per stuk, en je kunt ook een abonnement nemen. Als Nederlander is het alleen niet zo voordelig, aangezien je ook internationale verzendkosten betaalt, maar hij is ook gewoon te koop in de betere tijdschriftenwinkel.

Mocht je ooit in Tsjechië komen, dan is het tijdschrijft Rezidence een aanrader. Kost normaliter 75 Kroon, wat neerkomt op zo’n 3 Euro, en het behandelt een wijd scala aan interieur voorbeelden: modern, natuurlijk, Arabisch, Barok, hip design, klassiek, allemaal in één tijdschrift. De gemiddelde Tsjech zal waarschijnlijk perplex staan van verbazing, maar voor de interieur stylist is dit een uitstekende bron van inspiratie. Ook als je eens wat anders wilt doen met je huis is dit goed om ideetjes op te doen. Hun website is te vinden op http://www.rezidence-mag.cz/ . Meer over Tsjechië, Praag & Interieur is te lezen in het Interieur Blog artikel van 28 december 2008, waar je het een en ander over interieur, architectuur, boeken, en natuurlijk reis & verblijf kunt lezen.

Met dank aan:

http://meubelwinkels.startkabel.nl/ – Meubelwinkels startpagina: de startpagina voor alle meubelwinkels!

http://ontwerpen.startkabel.nl/

http://wonen.eigenstart.nl/ – Wonen startpagina: de startpagina over wonen!

Woonkamer vergroten: met XXL-tegels!

De woonkamer, een plek waar je veel tijd doorbrengt en waar veel meubels een plaats krijgen, wil je het liefst zo ruim mogelijk hebben....

5 populaire planten voor in de tuin 

Wanneer mensen aangeven bezig te zijn met het vernieuwen van hun interieur, spreken zij vaak over het interieur in huis. Het is echter net...

Interieur Tips voor Londen!

Op vakantie in Londen: Interieur Tips! Londen is de stad van de onbegrensde mogelijkheden: een gigantische miljoenenstad waar een stad als Amsterdam echt niet...

De Coene Art Village meubels

Uitgelicht: De Coene Design meubels & Uitje na Kerst Beste lezer, Vandaag wil ik deze nieuwsbrief in het teken brengen van design. Reden daarvoor is omdat...

Beurzen & expo’s

De komende Kunst & Interieur beurzen & expo's Hoi allemaal! 2009 is al ruimschoots van start gegaan, de tijd dat het economisch minder zal...

Tips voor het inrichten van de speelkamer

Wanneer je kinderen hebt en daarnaast ook nog de luxe van een extra kamer, is het inrichten van een speelkamer zeker een goede optie....