De trendkleuren voor herfst & winter 2020

Ieder jaar worden de kleuren bekend gemaakt voor het najaar en de winter. Deze kleuren zijn te vinden in een duidelijk overzicht en zullen te zien zijn tijdens de NY Fashion Week, waar diverse modeontwerpers hun kleding laten zien op de catwalk. De trendkleuren voor dit jaar bestaan uit tien hoofdkleuren en daarnaast nog vier neutrale kleuren. In dit artikel zullen we de kleuren bespreken en laten zien welke combinaties er mogelijk zijn.

Warme trendkleuren

Amberglow

De eerste kleur is amberglow, een erg mooie, heldere en warme kleur oranje dat precies tussen geel en rood in zit. Wanneer je de kleur ziet denk je ook direct aan een mooie, perfect gegroeide pompoen die op de herfsttafel staat te prijken of een heerlijke zoete sinaasappel. Ben je een helder en warm type, dan kan je deze kleur prima bij je gezicht dragen.

Sandstone

Dit is een lichtere kleur dan de eerste en heeft een mooie lichtbeige tint met een ondertoon van amber. De kleur van zandsteen is een warme en lichte kleur dat direct denkt aan het buitenleven. Deze kleur staat mooi bij zowel warme, lichte als gedempte kleurtypes. Ben je meer een koeler type, dan kan deze kleur prima worden verwerkt in een accent, maar niet direct bij het gezicht.

Peach Nougat

Deze heerlijk warme en lichte kleur is goed te combineren met verschillende andere kleuren. Ben je een warme, lichte of gedempte kleurtype, dan kun je deze kleur goed hebben. De wat diepere kleurtypes kunnen deze kleur het beste dragen als detailkleur in combinatie met donkere kleuren.

Ultramarine Green

Deze groene tint heeft toch ook wel wat weg van een blauwe kleur die heel goed aan te passen is. Ga je met verf aan de slag en vind je deze kleur eigenlijk net iets te koel? Voeg dan wat geel bij, dan wordt hij geleidelijk aan warmer. Het is dus een koele kleur, maar in een lichtere variant is het een warme kleur. Daardoor is hij goed te combineren.

Green Sheen

Dit is een erg gedurfde, maar ook hele mooie kleur. De geelgroene tint valt direct op en straalt frisheid uit. Daarnaast denk je bij deze kleur zeker niet aan de winter. Doordat de kleur warm, licht en helder is hij heel goed te combineren met andere kleuren. Ben je echter een koel of diep kleurtype, draag deze kleur dan alleen als detail en niet bij je gezicht.

Koele trendkleuren

Fired Brick

Deze rood-bruine tint is erg diep en warm van kleur, en is voor alle warme en diepe kleurtypes dan ook een hele mooie kleur om te dragen. Ben je een licht kleurtype maar wil je deze kleur ook graag dragen? Dat kan uiteraard, maar draag de kleur dan niet bij je gezicht.

Rose Tan

Je zou bij een roze kleur denken dat dit een warme kleur is, maar dat is bij deze niet het geval. Dit is een gedempte, koele kleur die diepe kleurtypes dan ook prima als shirt kunnen dragen, maar ook als detail op donkere kleding.

Samba

Deze heldere rode kleur zit tussen felrood en donkerrood in, en is daardoor perfect voor in de herfst en winter. De kleur staat bij heldere en diepe kleurtypes erg mooi, maar ook andere kleurtypes kunnen hem gebruiken als accentkleur.

Magenta Purple

Deze paarse kleur is intrigerend en betoverend tegelijk, en is erg helder van kleur. Paars is van zichzelf natuurlijk al een hele diepe kleur, en dat is bij Magenta niet anders. Ben jij het kleurtype dat de paarse kleur sowieso wel kan hebben, dan zal deze kleur ook geweldig bij je staan.

Classic Blue

Deze grenzeloze blauw kleur doet je denken aan een mooie avondlucht zonder bewolking, waardoor het lijkt alsof de wereld voor je openstaat en er tal van mogelijkheden zijn. Het is dan ook een hele goede basiskleur voor veel verschillende kleurtypes.

Neutrale trendkleuren

Amandelolie

Deze mooi gebroken witte tint is erg zacht en subtiel. Doordat het een witte tint is, kan de kleur zowel warm als koel gedragen worden. Let er alleen wel op dat koel altijd meer naar blauw moet neigen en warm meer naar het geel.

Sleet

Deze koele kleur is een tijdloos grijze kleur dat een beetje aan natte sneeuw doet denken. Daarnaast straalt de kleur ook betrouwbaarheid en eeuwigheid uit, en laat het ons verlangen naar een lang leven.

Military Olive

Deze warme olijfkleur is een erg sterke en betrouwbare groene kleur. Het geeft je het gevoel dat alles goed zit, dat er bescherming is en dat je alles aankan.

Blue Depths

En als laatste deze diepe en koele blauwtint. Het is een erge standvastige kleur met zowel blauw als zwart erin verwerkt. Ben je een powertype en heb je deze kleur, dan laat je zien dat jij niet zomaar uit het veld bent te slaan.

Lees ook: Zo haal jij de herfst in huis!

Foto styling portfolio: fotografie, styling, visagie

De portfolio De portfolio is een van de belangrijkste criteria waarop een stylist wordt beoordeeld. De klant is degene wie bepaalt of hij wel of...

Badkamer decoreren met de juiste verlichting!

Badkamer decoratie: waar moet je op letten? Vandaag is net jouw nieuwe badkamer geplaatst. Mooi, en misschien een operatie met aardig wat voeten...

Een interieur geheel naar jouw smaak met meubels op maat!

Lieve Interieur blog lezer(es), De nieuwe maand is weer begonnen, en wel de bekende oktobermaand van 2016. Oktobermaand betekent voor elke interieurliefhebber natuurlijk: Woonmaand!...

Zo match je je schutting met je interieur

Misschien herken je het wel: je hebt met alle precisie het interieur van je dromen gerealiseerd, echter doet je duidelijk zichtbare schutting afbreuk aan...

Interieur: kleur trends van 2019!

Interieur & kleur zijn zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als mode, auto's of telefoons heb je daar ook trends in:...

Woonbeurzen februari 2012! – 29/01/2012

Beste lezer, Bij deze presenteren wij, zoals beloofd, de woonbeurzen van februari 2012!December had niks te bieden, en in januari begonnen de woonbeurzen pas...