De eethoek: Woonkamer interieur!

De eethoek: om op te eten!

Eethoek bij OttoDe eethoek is vaak de plek in de woonkamer waar je kunt eten, want wat er ook gebeurt, de mens moet altijd eten. Het is een van de weinige tafels in de woonkamer waar je fatsoenlijk op te kunt eten. Studenten gebruiken weleens hun bureau, omdat er geen ruimte is voor zo’n eettafel, maar hij voldoet in principe wel, want de hoogte van de tafel staat eigenlijk in goede verhouding met de (bureau)stoel.

Meestal heeft de eettafel ook zo’n hoogte met vier poten, zodat meerdere mensen eraan kunnen zitten, maar dat hoeft niet per se, sommige tafels hebben bijvoorbeeld één massieve kolom in het midden, of twee dichte stukken aan de zijkanten, dat komt ook erg vaak voor. Hoe het ook zij, het eet wel een stuk gezelliger dan dat iedereen gewoon op de bank eet en naar de TV kijkt.

Japan vormt bijvoorbeeld de opmerkelijke uitzondering: De eettafel is daar een stuk lager, zeg maar ter hoogte van een salontafel, omdat men daar vroeger nooit rechtop stond in huis. Als je van A naar B moest, dan kniewandelde je (shikko). Hier in Nederland is de eethoek met een hogere tafel, vooral omdat we hier in Nederland niet gewend zijn om op de grond te zitten, want de vloer was hier altijd een vieze bedoening geweest, in tegenstelling tot de tatami matten van de Japanners. Verder kun je natuurlijk wel stellen dat elke tafel van formaat wel te gebruiken is voor in een eethoek.

De eetstoelen.

Veel eethoeken hebben al standaard eetstoelen die in dezelfde stijl kunnen worden geleverd. Het hoeft echter niet! Je kunt er ook mee variëren om de eentonigheid te doorbreken! Op het gebied van eetstoelen wordt het vooral wenselijk geacht om stoelen te hebben die niet makkelijk in beweging te brengen zijn. In de betere restaurants zul je daarom ook merken dat deze stoelen vooral erg zwaar zijn, zodat je rustig kunt zitten eten.

Door gewicht uit de stoelen te halen, zorg je ervoor dat je een meer dynamische sfeer creëert, wat handig is om mensen in beweging te krijgen. Vooral fast food restaurants van de jaren ’80 en ’90 zorgden op die manier dat mensen zo snel mogelijk weer weggingen. Ook een manier om speling te geven aan wat voor soort eethoek in jouw huis en bij jouw leven past: dynamisch eten? Of juist lekker rusting om tot jezelf te komen?

Op de Eethoek pagina van het Interieur Catalogus zijn enkele gangbare eethoeken te vinden die online te koop zijn, veelal modern. Mocht je andere soorten eethoeken of meubels willen, zoals iets met een meer klassieke uitstraling dan kun je altijd contact met mij opnemen zodat wij kunnen zien wat mogelijk is.

We hebben nu gezien dat de eethoek vanuit een functioneel oogpunt het handigst is om eten, en dat je zo meer mensen aan een tafel krijgt. Het wordt zo dan een stuk gezelliger. Om de eentonigheid te doorbreken kun je er ook voor kiezen om te variëren met de eettafel t.o.v. de eetstoelen. Als je wilt zien wat er allemaal mogelijk is qua combinaties, kun je een kijkje nemen op de website van Directdesign.nl, waar ze veel moderne meubels met een mooi design verkopen.

Wil je trouwens op de hoogte blijven van nieuwtjes op het gebied van interieur? Nieuwe interieur trends? Interieur events? Aanbiedingen? Openingen van nieuwe interieur winkels? Neem dan vooral een kijkje bij het Interieur Blog van Interieur-Tips.nl!

Beginnen met een moestuin

De lente is het ideale moment om met een moestuin te beginnen en er zijn dan ook steeds meer mensen die kunnen...

Zo maak jij een romantische slaapkamer

Romantiek is erg belangrijk in een relatie maar, als je een kale slaapkamer hebt is er weinig romantiek in te vinden. Daarom geven wij...

De groeiende populariteit van vloerverwarming

Steeds meer mensen overwegen om vloerverwarming te laten leggen in hun woning. Je bent niet alleen je radiatoren in één klap kwijt, maar je...

Interieur Tips voor Praag: archtectuur en winkels!

Interieur tips voor een vakantie in Praag! Op vakantie wordt Praag wordt ook wel de hoofdstad van Centraal Europa genoemd. Niet meer het oude...

Je tuin zomerklaar maken: enkele tips!

De tuin zomerklaar maken is misschien geen interieur activiteit, maar binnen zitten in de zomer is ook niet alles! De fragiele bloesem van de...

Je tuin is een privé eigendom, lees hier hoe je je tuin kan afschermen

Als je ongestoord wilt genieten op de tuinbank in de tuin, dan moet er wel sprake zijn van de nodige privacy. Dat zont toch een...