De eethoek: Woonkamer interieur!

De eethoek: om op te eten!

Eethoek bij OttoDe eethoek is vaak de plek in de woonkamer waar je kunt eten, want wat er ook gebeurt, de mens moet altijd eten. Het is een van de weinige tafels in de woonkamer waar je fatsoenlijk op te kunt eten. Studenten gebruiken weleens hun bureau, omdat er geen ruimte is voor zo’n eettafel, maar hij voldoet in principe wel, want de hoogte van de tafel staat eigenlijk in goede verhouding met de (bureau)stoel.

Meestal heeft de eettafel ook zo’n hoogte met vier poten, zodat meerdere mensen eraan kunnen zitten, maar dat hoeft niet per se, sommige tafels hebben bijvoorbeeld één massieve kolom in het midden, of twee dichte stukken aan de zijkanten, dat komt ook erg vaak voor. Hoe het ook zij, het eet wel een stuk gezelliger dan dat iedereen gewoon op de bank eet en naar de TV kijkt.

Japan vormt bijvoorbeeld de opmerkelijke uitzondering: De eettafel is daar een stuk lager, zeg maar ter hoogte van een salontafel, omdat men daar vroeger nooit rechtop stond in huis. Als je van A naar B moest, dan kniewandelde je (shikko). Hier in Nederland is de eethoek met een hogere tafel, vooral omdat we hier in Nederland niet gewend zijn om op de grond te zitten, want de vloer was hier altijd een vieze bedoening geweest, in tegenstelling tot de tatami matten van de Japanners. Verder kun je natuurlijk wel stellen dat elke tafel van formaat wel te gebruiken is voor in een eethoek.

De eetstoelen.

Veel eethoeken hebben al standaard eetstoelen die in dezelfde stijl kunnen worden geleverd. Het hoeft echter niet! Je kunt er ook mee variëren om de eentonigheid te doorbreken! Op het gebied van eetstoelen wordt het vooral wenselijk geacht om stoelen te hebben die niet makkelijk in beweging te brengen zijn. In de betere restaurants zul je daarom ook merken dat deze stoelen vooral erg zwaar zijn, zodat je rustig kunt zitten eten.

Door gewicht uit de stoelen te halen, zorg je ervoor dat je een meer dynamische sfeer creëert, wat handig is om mensen in beweging te krijgen. Vooral fast food restaurants van de jaren ’80 en ’90 zorgden op die manier dat mensen zo snel mogelijk weer weggingen. Ook een manier om speling te geven aan wat voor soort eethoek in jouw huis en bij jouw leven past: dynamisch eten? Of juist lekker rusting om tot jezelf te komen?

Op de Eethoek pagina van het Interieur Catalogus zijn enkele gangbare eethoeken te vinden die online te koop zijn, veelal modern. Mocht je andere soorten eethoeken of meubels willen, zoals iets met een meer klassieke uitstraling dan kun je altijd contact met mij opnemen zodat wij kunnen zien wat mogelijk is.

We hebben nu gezien dat de eethoek vanuit een functioneel oogpunt het handigst is om eten, en dat je zo meer mensen aan een tafel krijgt. Het wordt zo dan een stuk gezelliger. Om de eentonigheid te doorbreken kun je er ook voor kiezen om te variëren met de eettafel t.o.v. de eetstoelen. Als je wilt zien wat er allemaal mogelijk is qua combinaties, kun je een kijkje nemen op de website van Directdesign.nl, waar ze veel moderne meubels met een mooi design verkopen.

Wil je trouwens op de hoogte blijven van nieuwtjes op het gebied van interieur? Nieuwe interieur trends? Interieur events? Aanbiedingen? Openingen van nieuwe interieur winkels? Neem dan vooral een kijkje bij het Interieur Blog van Interieur-Tips.nl!

Foto’s op Canvas: mooi voor jouw interieur!

Beste Interieur Bloglezer, Foto's op canvas, of ook wel foto's op doek zijn tegenwoordig de manier om jouw huis extra sfeer te geven....

De beste tips voor jouw nieuwe kast

Zalig, dit gure weer. De kaarsen gaan weer aan en we pakken lekker de woon magazines erbij om ons te vergapen aan al die...

Een ultra-matte afwerking van jouw muren en vloeren!

Ben je op zoek naar een product dat jouw muren en vloeren een mooie, matte afwerking geeft, maar die tegelijkertijd ook genoeg beschermd? Dan...

Wandkleden plaatsen als begin voor een make-over

We willen altijd dat ons huis er op zijn best uitziet. Dit is vaak de reden waarom veel mensen investeren in het opnieuw ontwerpen...

Tips voor het kiezen en verzorgen van jouw rolgordijnen

Vaak wordt het raam overwogen als het laatste element bij het inrichten van een kamer. Dit betekent echter niet dat het geen invloed heeft...

Hoe richt je een kleine keuken in?

Heb jij een kleine keuken? Dan is het soms lastig te bedenken hoe je deze het best in kunt richten. Er is niet veel...