test

Interieur Tips voor Amsterdam!

Uitzicht op de Amsterdam bij nacht Op vakantie in Amsterdam?

Amsterdam is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om een vakantie te nemen, maar vergis je niet: er is veel te zien, en nog meer te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van de stad Amsterdam bij nacht? Het is weer iets totaal anders en zoiets kun je alleen goed meemaken als je ook echt in Amsterdam overnacht! Daarom mag hij zeker niet aan het rijtje ontbreken van steden waar je interieur inspiratie kunt opdoen.

Hoewel ik vaak in Amsterdam moest zijn voor mijn opleiding, was een overnachting in Amsterdam toch weer een andere belevenis voor mij! Het centraal station van Amsterdam is al een geval apart. Het is het vertrekpunt van bijna alle internationale treinen: De nachttrein naar Zwitserland en Oostenrijk, de Thalys naar Parijs, en de ICE trein richting Duitsland. Naast het feit dat het het drukste station is, is het eigenlijk ook nog eens een eilandje. Het restaureren van dit station was een project van vrij lange adem, maar langzaam maar zeker wordt het station weer in ere hersteld! Onderaan deze is er een kaart te vinden met de wandelroute. Daar zal in deze tekst door middel van (vetgedrukte letters) naar gerefereerd worden.

We beginnen vanaf Amsterdam Centraal Station…

Interieur van het paleis op de Dam Vanuit het station Amsterdam Centraal (A) is er zeer veel te doen. Je kunt richting het Barbizon Palace Hotel (B) (met eveneens een indrukwekkend interieur) richting de Nieuwmarkt gaan om de Chinatown op te zoeken (leuke plek om Chinese interieur en accessoires te kopen). Niet ver van de Chinatown (en de rosse buurt) heb je het Damplein met de grootste warenhuis (de Bijenkorf) (C) van Nederland met daarin de haute couture boetiekjes van Louis Vuitton, Gucci of Hermès. Daartegenover heb je het bekende Paleis op de Dam. Van de buitenkant misschien niet zo erg indrukwekkend, maar de binnenkant des te meer! Het paleis is in traditionele barok stijl (tijdens de Gouden Eeuw) gebouw met veel marmer en heeft de grootste collectie Empire meubels die je kunt vinden. Het neefje van Napoleon Bonaparte woonde daar voor een tijd, zodat alle meubels speciaal uit Frankrijk over werden gebracht.

Amsterdam Amrath Hotel van de achterkant Interieur winkels van Amsterdam

Een van mijn favoriete straatjes is de Rozengracht, richting de Jordaan. In dat straatje heb je diverse interieur winkels, zoals De Kasstoor & Wonen 2000 (D) voor design interieur en keukenaccessoires, Wulf Wonen (trendy interieur tegen een zachtere prijs), Kitsch Kitchen (kitsch, kleurrijk met een Zuid-Amerikaanse touch), de winkel van Guus (design met een eco-touch) en nog enkele anderen. Niet ver daar vandaan heb je de De Negen Straatjes (E), waar je een hoop typische winkeltjes kunt vinden op het gebied van interieur en vooral de mode. Voor mensen met een smaak voor iets exclusiefs is het zeer de moeite waard! Op je weg terug richting het station kun je ook nog even de winkel Capsicum (F) meepikken, een uitstekende winkel met prachtige, natuurlijke stoffen en mode-en-interieuraccessoires. Bijna bij het station heb je bij de Prins Hendrikkade de Amsterdam Amrâth Hotel (G), wat vroeger de zeevaartschool was. De buitenkant is in Amsterdamse School (modernistische) stijl gebouwd, en aan de binnenkant zul je veel Art Deco interieur tegenkomen. Deze route is ca. 5 kilometer, dus als je goed doorstapt, is dit goed in één dag te doen, of lekker rustig uit te spreiden over een weekend. Ga je verder richting het oosten, dan kom je op het KNSM-Eiland terecht. Het is even rijden (vanf het station met de bus bijvoorbeeld), maar zeer de moeite waard om te bekijken! Daar kom je ook een hoop leuke winkeltjes tegen die je niet overal tegenkomt als Pol’s Potten (Afrikaans ogend interieur met een Dutch Design touch), Keet in Huis (H) (interieur voor kinderen) en Dominio op KNSM-laan 301.

Uitgaan in Amsterdam

Voor het uitgaan kun je daar ook van alles vinden: van studentikoze kroegjes in de buurt van de Kalverstraat tot aan vertier op het hoogste niveau: Theater Carré, waar je optredens van top artiesten kunt zien, of wat dacht je van het superhippe Jimmy Woo? Daar al te ver vandaan heb je het prachtige Tuschinski Theater, waar je helemaal in Art Nouveau / Art Deco stijl naar de nieuwste films kunt kijken! Ook voor klassieke concerten is Amsterdam zeer goed vertegenwoordigd met de Stopera (tegenwoordig bekend als Het Muziektheater) en Het Concertgebouw.

Amsterdam: hoe te bereiken en waar te overnachten?

Uitzicht bij een wandeling op de Amsterdamse grachten Al met al kun je best wel een leuk weekendje in Amsterdam doorbrengen zonder dat je je hoeft te vervelen!
Amsterdam zelf is prima te doen met het openbaar vervoer. Per auto kan ook, maar dan moet je natuurlijk wel je auto kwijt kunnen. Overdag kan het vrij druk zijn in de binnenstad. Reis je met de trein, dan kun je met een eerste klasse treinkaartje in de NS Hispeed Lounge ook nog onder het genot van een drankje wachten op je trein terug. Het meeste in Amsterdam is redelijk goed te voet te doen, behalve het KNSM eiland, daar is een bus of tram aan te raden, maar zeker de moeite waard om te zien!

Amsterdam is ook uitstekend geschikt voor als je op doorreis bent. Bijna alle treinen van NS International vertrekken vanaf Amsterdam Centraal, en Schiphol is ook erg dichtbij met de trein! Overnachten is in Amsterdam net als elk ander grote stad vrij prijzig, daar moet je wel rekening mee houden. Hotel Mercure (zoek naar bijvoorbeel Amsterdam Airport) is een goed alternatief dat redelijk in de buurt zit van Amsterdam en Schiphol, met regelmatig scherpe aanbiedingen (ook met uitstekende service, dus hou ze in de gaten!), maar als je wat meer geld overhebt, heeft de binnenstad van Amsterdam echt prachtige hotels die de moeite waard zijn! Aanraders zijn natuurlijk de Amsterdam Amrâth Hotel en het Barbizon Palace Hotel, waar alles piekfijn voor jou wordt verzorgd! Geen zorgen over ongemakken, hun service is, in tegenstelling tot veel budget hotels in Amsterdam onberispelijk! Ze zijn wel vrij prijzig, maar zeker niet onbetaalbaar en zeker de moeite waard voor een onvergetelijke belevenis in Amsterdam! En, ook in die hotels heb je dé perfecte gelegenheid om jouw blik op het gebied van interieur te verruimen!

Grotere kaart weergeven

Babykamer inrichten: met Retro Behang!

De babykamer is een kamer dat vrij snel moet worden ingericht, want als je in verwachting bent, heb je 9 maanden (of nog minder!)...

De eethoek: Woonkamer interieur!

De eethoek: om op te eten! De eethoek is vaak de plek in de woonkamer waar je kunt eten, want wat er ook gebeurt,...

Zo haal je nog meer uit de tuin komende maanden 

Wanneer heb jij de tuin voor het laatst vernieuwd? Het is vaak een enigszins vergeten ruimte. Zonde, want we zitten steeds vaker buiten sinds...

Een vloerkleed voor buiten, ideaal!

Een vloerkleed voor buiten is een ideale manier om uw terras of tuin op te fleuren en tegelijkertijd een comfortabele en aangename omgeving te...

Paarden in een landelijk interieur

Paarden zijn mooie en sierlijke dieren die verschillende dingen aan de kamers in je huis kunnen toevoegen, zoals rustieke charme of klassieke elegantie. Het...

Een weelderige slaapkamer voor gasten begint met het bed

Het bed is altijd het primaire aandachtspunt in een slaapkamer. In een logeerkamer wil je pronken met je decoratievaardigheden zonder iets aan comfort of...