Woontrends 2019: wat staat ons te wachten?

Interieur Trends 2019 2019 komt langzaamaan dichterbij: tijd om te gaan kijken! Wat zijn de woontrends van het komende jaar 2019? Misschien ga je verhuizen of heb je zin om je hele woning een flinke vernieuwing te geven; wat de reden ook is, het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de woontrends voor 2019!

Alle woontrends die we zien hebben te maken met een verlangen naar een rustpunt: vandaag de dag zijn we druk, gebeurt er van alles om ons heen én zijn er diverse technologische, economische en culturele ontwikkelingen: veel stress. Dit zien we terug in de woontrends: lees je mee?

Terug naar de natuur

Interieur met natuur Net als dit jaar zien we in 2019 in het interieur de hang naar natuur terug. We proberen allemaal massaal een eigen groen plekje te creëren, maar dan binnenshuis. Juist omdat we in een drukke maatschappij leven is het van groot belang om een rustpunt te maken van jouw woonplek. Dit kan op verschillende manieren: maak van (een deel van) jouw woonkamer bijvoorbeeld een heuse urban jungle, met tientallen grote en kleine planten.

Hierbij geldt het motto dat je nooit genoeg planten in huis kunt hebben staan. Dit kun je combineren met een andere zoektocht naar de natuur ín huis halen: zoek bijvoorbeeld eens een paar afbeeldingen op waar jouw favoriete stuk natuur op afgebeeld is. Kijk vervolgens welke kleuren er worden aangehaald en verwerk deze kleuren in je eigen huis. Voor 2019 zijn de trendkleuren vooral tertiair: een mengsel van drie kleuren. Zo komen wij op natuurlijke kleuren als okergeel, bruin en diverse soorten groen. Ook terracotta met een moderne uitstraling zullen we veel gaan zien.

Tips voor je keuken

De keuken is de laatste jaren steeds meer dé centrale plek van een woning geworden. Het is de plek waar we eten, waar we werken, waar we samen zijn met vrienden en familie, waar we koffie drinken en meer. Dit gebeurt allemaal rondom een groot kookeiland waardoor degene die kookt een centraal punt in het woonleven vormt.

Hierbij is een grote keukentafel ook absoluut een aanrader: aan een grote houten tafel kun je bijvoorbeeld heerlijk eten en borrelen met z’n allen én heb je een materiaal te pakken dat goed past bij de natuurlijke trend van hierboven. Ook zien we in 2019 wat meer luxe in de keuken: zo is de Quooker niet meer weg te denken uit het keukenbeeld en wordt er geëxperimenteerd met het licht. We zien bijvoorbeeld steeds vaker aanpasbare LED lampen terug in de keuken waarmee je zelf kunt instellen voor welk licht je wilt gaan tijdens het koken.

Minder ruimte: slim indelen!

Wist je dat er steeds meer mensen naar grote steden in de Randstad trekken? Dat betekent ook dat we met z’n allen moeten accepteren dat je over het algemeen in kleinere woningen gaat wonen. Een kleine woning betekent automatisch ook dat je moet dealen met kleinere ruimtes. Om optimaal te kunnen wonen is het dus slim om deze ruimte om een handige manier in te delen zodat je van de hele ruimte gebruik kunt maken zonder dat er spullen of meubels in de weg staan.

Met dergelijke slimme ruimtes verhoog je binnen no time je woongemak, omdat je bepaalde meubels bijvoorbeeld op multifunctionele manieren kunt gebruiken. Ook moet je hierbij denken aan smart home producten om je wooncomfort een stuk kwalitatiever te maken, want comfort is het element waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Imperfectie in diverse ruimtes

Woonkamer met houten tafel Tot slot zien we nog een andere opvallende woontrend terug, namelijk de trend van imperfectie. Juist door ons hectische levens hoeft je woning en eigenlijk de rest van je leven helemaal niet perfect te zijn. Misschien is het ook wel door de populariteit van sociale media zo gekomen dat we in 2019 allemaal juist willen laten zien dat perfectie niet gelukkig maakt.

Dit zien we bijvoorbeeld terug in het gebruik van allerlei materialen, zelfs materialen die in eerste instantie niet eens bij elkaar lijken te passen. Combineer bijvoorbeeld zachte en harde materialen met elkaar, kies voor ronde én hoekige vormen en pak kleuren die elkaars tegenpolen zijn bij elkaar.

Dus, in 2019 kan het echt allemaal: zolang jij jezelf op je gemak voelt en tot rust kunt komen in jouw woonruimte, dan heb je een geslaagd interieur. Wil je daaraan toch wat trendkleuren toevoegen dan kun je naast de natuurlijke kleuren zoals groen, okergeel en terracotta aan de slag gaan met blauwe en paarse tinten en met zwart, goud en bijzondere kleurcombinaties!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

 


Woning milieuvriendelijk inrichten: enkele tips!

Milieuvriendelijk zijn is niet altijd even makkelijk, maar je geeft er wel het goede voorbeeld mee. Ben je van plan om spoedig het...

Maak indruk met een zelfgemaakte kerstkaart

Door zelf een kerstkaart te maken kun je een speciale indruk maken jouw geliefden zoals familie, vrienden of kennissen. Met een gepersonaliseerde foto en...

Art Fair Den Bosch!

Ja, de TEFAF is nu voorbij, maar de Art & Antiques Fair 's Hertogenbosch 2009 staat nu voor de deur! Net als de pAn...

De Coene Art Village meubels

Uitgelicht: De Coene Design meubels & Uitje na Kerst Beste lezer, Vandaag wil ik deze nieuwsbrief in het teken brengen van design. Reden daarvoor is omdat...

Fotoshoots – fotostyling:

Fotoshoots - wat is het en wat komt erbij kijken? Fotoshoots betekent letterlijk: het schieten van foto's. Hoewel iedereen een fotoshoot kan doen, komt...

5 moderne beeldhouwers voor moderne muurkunst

Welke sculpturen moeten we als modern beschouwen? Ironisch genoeg kan modern in de kunstwereld verwijzen naar kunstenaars, kunstwerken en stijlen die populair zijn geweest...